22-05-2015

Sikkerhed er en kerneværdi for e-Boks

Jacob Zwicki
Jacob Zwicki, Head of security

Når sikkerhed er allerbedst, mærker man det mindst. Vi anvender risk management til at være skarpe på det, der truer vores kritiske forretningsaktiviteter, så vi kan prioritere vores indsats. 100% sikkerhed er praktisk talt umuligt, men vi skal være dygtige til at agere hurtigt og minimere konsekvenserne, hvis noget går galt.

Understøttende for den proces er ISO 27001, som e-Boks har valgt at gøre brug af til styring af sikkerheden. Der er tale om en sikkerhedsstandard, der er anbefalet af den danske regering, og som også har en bred international anvendelse.

Vores kunder forventer professionel service og support

Mogens Axelsen
Mogens Axelsen, Team Manager, Service Delivery Management

Vores team håndterer dels den direkte tekniske support til myndigheder og afsendere, dels enkeltbrugeres problemstillinger, hvis de ikke kan løses af vores almindelige telefonsupport. Vores kunder forventer professionel service og support. Derfor har vi over de seneste år opbygget en velstruktureret servicedesk, som følger faste processer og sagssystemer.

I vores eksterne brugersupport har vi 25 medarbejdere, der yder support på de nordiske sprog. Derudover er vores interne supportafdeling mere end fordoblet. Det betyder mindre sårbarhed og bedre service til kunderne.

Ine Johnsrud
Ine Johnsrud, Technical Coordinator, Norge

Det norske marked har fået stor betydning for e-Boks, efter at vi vandt udbuddet om offentlig digital post. Alle Norges statslige myndigheder skal i gang med digital post inden første kvartal 2016. Vi hjælper dem med information og vejledning, så de kan starte korrekt op.

Jeg leverer blandt andet norsktalende support til kunder og brugere. De ringer ind på et lokalt nummer, men fordi jeg sidder i Danmark, kan jeg hurtigt komme til de rigtige ressourcer i vores organisation og hjælpe kunden videre.