13-06-2019

e-Boks har tilsluttet sig FN's Global Compact og har i 2019 sat mål, der skal fremme en bæredygtig samfundsudvikling. Det sker til dels i samarbejde med Lotte Hansen fra Hansen & Ersbøll Agenda, som bruger FN’s verdensmål som pejlemærke for positiv forandring i danske virksomheder.

 

Verden er forbi det punkt, hvor hver enkelt virksomhed selv kan beslutte, hvordan den vil sætte sit CSR-arbejde på formel. Med Global Compact taler du samme sprog som alle andre.

Ordene er Lotte Hansens. Hun er adm. direktør i Hansen & Ersbøll Agenda og rådgiver virksomheder om, hvordan de kan bidrage til en mere bæredygtig verden.

– I 2015 vedtog verdens lande gennem FN den hidtil mest ambitiøse plan for klodens fremtid med 17 verdensmål, der er en strategisk overligger for Global Compact. I dag er status på bæredygtighedsagendaen, at de store virksomheder i Danmark har taget verdensmålene til sig og – blandt andet via Global Compact – arbejder struktureret med at udvikle forretningen i en bæredygtig retning, siger Lotte Hansen.

 

Nye forretningsmuligheder

Det kan give nye forretningsmuligheder at tilslutte sig verdensmålene og være med til at sikre, at eksisterende kunder bliver ved at være kunder. Åbne døren for samarbejder med andre virksomheder. Og så kan det tiltrække og fastholde nye og nuværende medarbejdere.

– I Danmark er klimaet røget helt til tops, når det handler om, hvad danskerne interesserer sig for. Det vidner det netop overståede folketingsvalg om, hvor klima var på alles læber. Det er tydeligt for enhver, at vi skal i gang med at tænke på nye måder. Og derfor er der også en stigende interesse blandt virksomheder for at arbejde med verdensmålene, fortæller Lotte Hansen.

 

Løsninger på globale udfordringer

I foråret 2019 indledte Hansen & Ersbøll Agenda et samarbejde med e-Boks, som i 2018 tilsluttede sig FN's Global Compact. Lotte Hansen har hjulpet med at kortlægge, hvordan e-Boks kan bidrage til at løse de udfordringer, verden står overfor.

–  Selvom bæredygtige, digitale løsninger er en del af e-Boks’ DNA, har der været en stor lyst til at sætte barren højt med ambitiøse målsætninger. Verdensmålene fokuserer blandt andet på personsikkerhed, og her kan e-Boks løftet en væsentlig opgave, siger Lotte Hansen.

I Danmark tager vi for givet, at vi er sikret retten til vores egne data, men det er ikke en selvfølge i andre lande.  Ved at udbrede sine løsninger - som for eksempel Sikker distribution og Sikker digital dialog - til nye markeder kan e-Boks bidrage til at sikre flere borgeres rettigheder.

 

Læs mere om e-Boks' samfundsansvar her.