e-Boks AB integritetspolicy

Uppdaterad den 24 maj 2018.

Användningsområde:

Denna integritetspolicy (”Integritetspolicy”) gäller för e-Boks AB’s behandling av dina personuppgifter på e-Boks AB’s webbplatser, appar och andra digitala plattformar som används av e-Boks AB.

I förhållande till personuppgifter, som e-Boks AB registrerar i samband med att e-Boks AB tillhandahåller sina tjänster till dig, är e-Boks AB personuppgiftsansvarig, och i förhållande till innehållet i din digitala brevlåda och i ditt arkivsystem är du personuppgiftsansvarig och e-Boks AB personuppgiftsbiträde.

e-Boks AB som personuppgiftsansvarig

Insamling:

e-Boks AB kan samla in personuppgifter om dig på olika sätt, däribland a) när du registrerar dig som användare, b) genom användning av cookies och c) när du själv lämnar uppgifter, t.ex. genom att du anmäler dig till ett nyhetsbrev.

Personuppgifter:

e-Boks AB samlar in personuppgifter så som a) namn, personnummer, identifierings- och kontaktuppgifter (adress, telefonnummer, e-post, födelsedatum), b) inloggningsuppgifter, c) uppgifter om dig, som du själv har angett, t.ex. kreditkorts- och betalningsuppgifter, d) uppgifter om din kommunikation med e-Boks AB, e) uppgifter om dina aktiviteter i din digitala brevlåda, f) uppgifter om din dators och mobila enhets operativsystem och vald webbläsare och g) IP-adress.

Syfte:

e-Boks AB behandlar dina personuppgifter som en del av sin verksamhet, däribland a) för att kunna erbjuda dig e-Boks AB’s tjänster, b) för att kunna skicka dig nyhetsbrev och marknadsföra våra produkter och tjänster, c) för att framställa anonymiserade analyser och statistik, d) för produktutveckling och förbättring av våra tjänster och e) för interna och administrativa ändamål. Vissa uppgifter behandlas eftersom det krävs enligt gällande lagstiftning.

Mottagare:

Om det är nödvändigt, kan e-Boks AB dela dina uppgifter med a) koncernrelaterade företag, b) IT-leverantörer och tredjeparter som behandlar dina uppgifter å våra vägnar, c) myndigheter och verksamheter som du har registrerat dig för, d) de verksamheter du har gett samtycke till delning med och e) e-Boks AB’s samarbetspartners, när detta är nödvändigt för att kunna ställa en tjänst du har valt, till förfogande för dig. Vidarebefordran sker alltid i överensstämmelse med gällande lagstiftning, och – om det behövs – med förhandssamtycke från dig. e-Boks AB kommer inte att överföra dina uppgifter till länder utanför EU/EES.

Särskilt om personnummer:

Behandling av ditt personnummer görs i följande tre fall: a) för att säkerställa att du är rätt mottagare av meddelanden, b) för att identifiera dig när en avsändare som du ännu inte har registrerat dig för, vill skicka meddelanden till dig i e-Boks AB, med möjlighet för efterföljande registrering hos avsändaren och c) för elektronisk vidarebefordran, bland annat när du via en länk i ett meddelande blir omdirigerad till en annan webbplats och automatiskt loggas in.

Rättslig grund:

e-Boks AB behandlar dina personuppgifter antingen: a) på bakgrund av ditt förhandssamtycke, b) för att uppfylla ett avtal med dig eller c) för att under konkreta förhållanden utöva ett legitimt intresse. Ett legitimt intresse kan bland annat vara förbättring av våra tjänster, besvarande av meddelanden från dig eller liknande.

Dina rättigheter:

Du har rätt till a) att begära insyn i dina personuppgifter, b) att begränsa användningen av uppgifterna och få dem korrigerade eller raderade och c) att göra invändning mot behandling av dina uppgifter. Under vissa omständigheter har du efter den 25 maj 2018 också rätt till dataportabilitet. Det betyder att du kan be om att få de uppgifter du själv har gett till e-Boks AB, levererade i ett läsbart format. Om det är tekniskt möjligt, kan du också få uppgifterna överförda till en tredjepart.

Fordringar kopplade till detta stycke, ska skickas in via e-Boks AB ”Användarsupport” på e-boks.se.

Samtycke:

Om e-Boks AB behandlar dina personuppgifter på bakgrund av ett samtycke, däribland samtycke till direkt marknadsföring, kan du när som helst återkalla ditt samtycke. Detta ändrar dock inte lagligheten för den behandling som baserats på samtycket före återkallningen.

Sekretess och lagring:

Dina personuppgifter behandlas alltid med sekretess, oavsett om du själv aktivt har angett uppgifterna, eller om uppgifterna har samlats in av e-Boks AB på annat sätt. e-Boks lagrar dina personuppgifter endast så länge det är nödvändigt för att uppfylla våra skyldigheter.

Klagomål:

Om du har frågor gällande dina personuppgifter och/eller vår behandling av dem, eller vill lämna klagomål, kan du kontakta oss via funktionen ”Användarsupport” på e-Boks AB’s webbplats: https://privatsupport.e-boks.se/hc/sv. Om e-Boks AB inte löser ditt klagomål, och du vill gå vidare med saken, kan du klaga till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm, datainspektionen@datainspektionen.se.

Ändringar:

Integritetspolicyn uppdateras löpande och den senaste versionen finns alltid på www.e-boks.se. Vid väsentliga ändringar eller inskränkningar, meddelas du individuellt via e-Boks AB. Genom fortsatt användning av e-Boks AB’s tjänster, däribland webbplatser, appar och andra digitala plattformar, godkänner du de vid varje tidpunkt gällande villkoren samt den gällande integritetspolicyn.

e-Boks AB’s dataskyddsombud:

Eftersom e-Boks AB’s kärnverksamhet består av att skicka elektronisk post mellan en avsändare och en slutanvändare, som kan innehålla personuppgifter, har e-Boks AB valt att utse ett dataskyddsombud.

Generella frågor ang. överensstämmelse med personuppgiftsbestämmelser och dataskyddslagstiftningen kan skickas till e-Boks AB’s dataskyddsombud på följande e-postadress: DPO-team@e-boks.dk

e-Boks AB som personuppgiftsbiträde

Nedanstående information fastställer rättigheter och skyldigheter för dig som personuppgiftsansvarig och e-Boks AB som personuppgiftsbiträde.

Omfattning och syfte:

e-Boks AB behandlar bara personuppgifter som har till syfte, och är nödvändiga för, att din digitala post och övrigt innehåll kan finnas tillgänglig och lagras i din digitala brevlåda och i ditt arkivsystem.

Behandlingsaktiviteter:

e-Boks AB’s behandling av personuppgifter i samband med tillhandahållande av tjänster, omfattar bl.a. insamling, registrering, systematisering, lagring, radering, uppdatering och vidarebefordran.

Personuppgiftskategorier:

Innehållet i meddelanden och dokument som överförs till e-Boks AB, antingen av en avsändare för placering i din digitala brevlåda, eller av dig själv för lagring i ditt arkivsystem hos e-Boks AB, bestäms av avsändaren eller av dig. Meddelanden och dokument som innehåller fritext, har innehåll som inte är bestämt av e-Boks AB, och kan innehålla både allmänna uppgifter och känsliga uppgifter i okänd omfattning.

Kategorier av registrerade personer:

De kategorier av registrerade personer som e-Boks AB behandlar personuppgifter om, bestäms av avsändaren och dig själv. De registrerade personerna omfattar utöver dig själv eventuellt barn, partner eller andra, som kan ha nämnts i innehållet för dokument och meddelanden (fritexten).

Dina instruktioner:

e-Boks AB behandlar bara ovan nämnda personuppgifter på bakgrund av dina instruktioner, om inte behandlingen krävs med hänsyn till EU-lagstiftningen eller medlemsländernas nationella lagstiftning, i detta fall underrättar e-Boks AB dig om de rättsliga kraven före behandling, om inte den gällande lagstiftningen förbjuder ett sådant underrättande av hänsyn till viktiga samhälleliga intressen.

Om e-Boks AB anser att en konkret instruktion är i strid med gällande personuppgiftslagstiftning, kommer e-Boks AB att informera dig om detta.

Relevant personuppgiftslag:

e-Boks AB är skyldiga att följa den vid varje tidpunkt gällande dataskyddslagen.

Tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder:

e-Boks AB vidtar nödvändiga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder, däribland sådana ytterligare åtgärder, som kan vara nödvändiga mot att personuppgifter av en olyckshändelse eller olagligen förstörs, går förlorade, försämras samt mot att de kommer till kännedom för obehöriga, missbrukas eller i övrigt behandlas i strid med dataskyddslagstiftningen.

Fastställande av nödvändiga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder, görs med hänsyn till:

  1. den nuvarande tekniska nivån,
  2. kostnader för implementeringen, samt
  3. behandlingens karaktär, omfattning, sammanhang och syfte samt risker av varierande sannolikhetsgrad och allvar för fysiska personers rättigheter och friheter.

e-Boks AB säkerställer att de medarbetare som är involverade i att behandla personuppgifter, har åtagit sig att iaktta konfidentialitet eller lyder under lagstadgad tystnadsplikt.

Behandlingssäkerhet, säkerhetsöverträdelser, m.fl.:

e-Boks AB lever upp till de skyldigheter som finns skrivna i Personuppgiftsförordningens artikel 32–36 med hänsyn till behandlingens karaktär och de uppgifter som är tillgängliga för personuppgiftsbiträdet.

Möjlighet till utskickad dokumentation samt revision

e-Boks AB ställer tillgängliga uppgifter till förfogande för att påvisa att e-Boks AB lever upp till dessa villkor, samt ger åtkomst till revisioner enligt lagstiftningen och e-Boks AB’s riktlinjer. 

Invändan mot behandling m.m.

e-Boks AB lever upp till de skyldigheter som finns skrivna i Personuppgiftsförordningens kapitel III om utövande av de registrerades rättigheter i Personuppgiftsförordningens kapitel III.

Överföring av personuppgifter:

e-Boks AB använder sig av leverantörer till att driva e-Boks AB, och överför därför dina personuppgifter till dessa. e-Boks AB’s leverantörer listas nedan:

  • KMD A/S, Lautrupparken 40, 2750 Ballerup, organisationsnummer: 26911745

e-Boks AB underrättar dig om e-Boks AB planerar att göra ändringar i användningen av ovanstående leverantörer. Du godkänner en sådan ändring genom fortsatt användning av e-Boks AB’s tjänster efter en sådan underrättning.

e-Boks AB behandlar uteslutet personuppgifter inom EUs gränser.

e-Boks AB försäkrar sig före överföring av personuppgifter till en leverantör/underpersonuppgiftsbiträde, att det ingås ett skriftligt personuppgiftsbiträdesavtal som lever upp till dataskyddsförordningens krav. Om underpersonuppgiftsbiträdet inte uppfyller sina dataskyddsskyldigheter, är e-Boks AB ansvarig över dig för uppfyllnad av underpersonuppgiftsbiträdets skyldigheter.

Ersättningsansvar:

Förhållandet regleras av danska lagens allmänna ersättningsregler, dock är e-Boks AB inte ansvarig för indirekt förlust och följdskador.

Avregistrering:

Du kan när som helst avregistrera eller radera din digitala brevlåda hos e-Boks AB. Parterna är dock förpliktade av dessa villkor så länge du lagrar personuppgifter hos e-Boks AB.

 

e-Boks AB, Engelbrektsgatan 9–11, SE-114 32 Stockholm, Organisationsnummer: 25674154