e-Boks har släppt en ny tjänst! Den nya tjänsten Barnvaccination ger dig som förälder en enklare vardag och lättare tillvaro.

Tjänsten hjälper dig att skapa en överblick över de vaccinationer som ingår i det svenska vaccinationsprogrammet för barn. Du kan också välja att få påminnelser när det är dags för ditt barns vaccination via e-post. I mailet får du även information om vad som ska göras innan och efter vaccinationen, samt några tips för att göra ditt barns besök hos BVC eller elevhälsan så bra som möjligt.

 

All information kommer från Vårdguidens Vaccinationsprogram. Programmet gäller för barn födda 2002 eller senare. Vissa landsting erbjuder också vaccin mot ytterligare några sjukdomar än de som nämns i tjänsten, till exempel rotavirus. Vi rekommenderar er att fråga på BVC om du undrar vad som gäller där du bor.

 


 

Så här går det till:

 

Du lägger till dina barn i tjänsten genom att ange namn, kön och födelsedatum. När du klickar in på ditt/dina barn så kan du se på tidslinjen var i vaccinationsprogrammet ditt barn ligger och då vilka vaccin som ska tas nästa gång.

 

Inne i appen kan du klicka dig in på ditt barn och välja om du vill få en påminnelse när det är dags för vaccination.

 

Ladda ner e-Boks nya app nedan och få tillgång till en massa spännande tjänster.

Apple iPhone Android Android

vaccine.jpg