Med e-Boks nya tjänst Barnvaccinationer kan du enkelt hålla koll på när ditt barn ska vaccineras för olika sjukdomar. Den nya tjänsten ger dig som förälder en enklare vardag och lättare tillvaro. Du hittar denna tjänsten i vår nya app under avsnittet "Plus". 

 

Tjänsten hjälper dig att skapa en överblick över de vaccinationer som ingår i det svenska vaccinationsprogrammet för barn. Du kan också välja att få påminnelser när det är dags för ditt barns vaccination via e-post. I mailet får du även information om vad som ska göras innan och efter vaccinationen, samt några tips för att göra ditt barns besök hos BVC eller elevhälsan så bra som möjligt.

All information kommer från Vårdguidens Vaccinationsprogram. Programmet gäller för barn födda 2002 eller senare. Vissa landsting erbjuder också vaccin mot ytterligare några sjukdomar än de som nämns i tjänsten, till exempel rotavirus. Vi rekommenderar er att fråga på BVC om du undrar vad som gäller där du bor.

 


Så här går det till:

Du lägger till dina barn i tjänsten genom att ange namn, kön och födelsedatum. När du klickar dig in på ditt/dina barn så kan du se på tidslinjen var i vaccinationsprogrammet ditt barn ligger och då vilka vaccin som ska tas nästa gång.

Du har också möjlighet att få en påminnelse skickad till dig via e-post när det börjar bli dags för vaccination. Påminnelsen skickas ut 4 veckor innan. Bemärk att om du lägger till ett barn när det är mindre än 4 veckor kvar tills rekommenderat vaccin ska tas, så kommer det inte skickas ut en påminnelse till dig. Kom ihåg att kolla i ditt spamfilter, om du inte har mottagit påminnelsen. 

För att motta påminnelsen måste du gå in i appen, där du klickar dig in på ditt barn, och väljer sedan att du vill motta en påminnelse när det börjar bli dags för vaccination.  

 

Ladda ner e-Boks nya app nedan och få tillgång till en massa spännande tjänster.

Apple iPhone Android Android

vaccine.jpg

Vaccinationer förebygger smittsamma sjukdomar som kan vara allvarliga för barn. Vissa barnsjukdomar är mycket smittosamma, vilket betyder att nästan alla barn kommer få dessa sjukdomar någon gång, om de inte vaccineras. Detta gäller för mässling, påssjuka, röda hund och kikhosta. Vaccinationer i vaccinationsprogrammet är gratis och det är frivilligt om du vill att ditt barn ska vaccineras eller inte. Kom ihåg att boka tid. 

 

Om du har feedback eller förslag på tjänsten, så är du välkommen att ge dem direkt i vår app via tjänsten "Feedback" under avsnittet "Plus". Om du är intresserad av att läsa mer om e-Boks Plus och möjligheten för att erbjuda tjänster i vår app så kan du läsa mer här.