Få tillgång till din bils servicehäfte digitalt i e-Boks Plus

 

08-01-2020

Nu får du lätt tillgång till din bils servicebok, direkt i e-Boks appen med tjänsten ”Digital Servicebok”. Denna tjänst erbjuds i samarbete med Digital-Servicebook.com®, och rekommenderas av Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVFDu hittar tjänsten i vår nya app, under avsnittet ”Plus”.

 

En digital servicebok säkrar att bilägare har tillgång till uppgifter om service och besiktning, som är utfört på bilen. Ett uppdaterat servicehäfte ökar bilens försäljningsvärde, då köpare enkelt kan kontrollera servicehistoriken. Samtidigt säkrar en löpande registrering av bilens körda kilometer att det inte fuskas med kilometerantalet.

Ett urval av verkstäder som redan använder Digital Servicebok:


Ladda ner e-Boks app och få tillgång till en massa spännande tjänster.

Apple iPhone Android Android


Så här kommer du igång:

 

Först så måste du ladda ned e-Boks appen och registrera dig som en användare hos e-Boks. När du är en registrerad användare så går du in på avsnittet "Plus" i e-Boks appen, och väljer därefter tjänsten Digital Servicebok. Lägg till tjänsten för att registrera dig som användare hos Digital Servicebok, samt för att kunna ta del av din bils servicehäfte digitalt.

Om du redan är en registrerad användare hos Digital-Servicebook.com®, så kommer du direkt till din översikt över ditt/dina fordon.

Om du är en helt ny användare, så kommer du första gången du öppnar tjänsten bli ombedd att ange ett lösenord, samt acceptera villkoren för att använda tjänsten. Därefter kommer e-Boks att automatiskt överföra din angivna e-mail och ditt telefonnummer. Härefter kan du lägga till fordon. Detta görs genom att trycka på den blå knappen "Lägg till ett fordon", som är överst på sidan till höger:

Lägg till ett fordon i Digital Servicebok inne i e-Boks appen

 Ange bilens registreringsnummer och tryck därefter på ”Sök” för att få fram bilen. Härefter ska du välja din verkstad. Om din normala verkstad inte finns med på listan, så väljer du alternativet ”Min verkstad finns inte på listan”. När dessa steg är genomförda, ska du kunna se din bils loggbok, samt information om bilen. Om du tidigare har lämnat in din bil på service hos en av de verkstäder som använder Digital Servicebok, så kan du se all tidigare servicedata på bilen.

Om det inte finns någon tidigare servicedata på din bil, så kan du ansöka om att få servicedata genom Digital Servicebok, genom att trycka på den gröna knappen "Ansök om servicedata":

 Digital Servicebok kommer, efter din ansökan, försöka hämta in data från externa system, hos exempelvis tillverkare, återförsäljare och verkstäder.

Du kan även söka efter en verkstad som använder Digital Servicebok. Om du väljer att använda en av dessa verkstäder, så kommer all din servicedata framöver att automatiskt bli överfört till din Digitala Servicebok, så att du kan få tillgång till dem, direkt i e-Boks appen.


Observera:

 • Om ditt fordon inte har varit ansluten till en profil tidigare, så kommer du få åtkomst strax efter din ansökan.
  • Om det uppstår problem med att få åtkomst, kommer du motta ett meddelande om att ”Kolla igenom de uppgifter du har angett” och ”Bekräfta att det är ditt fordon”.
  • Härefter kommer du motta en bekräftelse på att din ansökan är mottagen och att vi försöker hämta in data.
 • När datan är inhämtad, kommer fordonet läggas till i din profil.

Vanliga frågor

 • Kostar det något att använda denna tjänst?
  • Nej, det är gratis för våra användare att utnyttja denna tjänst.

 

 • Är Digital Servicebok tillgängligt för alla bilmärken?
  • Ja, och alla bilmärken omfattas av samma garantiregler. Läs mer här.

 

 • Vad händer om min bil redan har en pappersservicebok?
  • Du kan ladda upp bilder av din ursprungliga servicebok under ”Admin” i e-Boks appen. Framtida service kan läggas till automatiskt, om du får service på en verkstad som också använder Digital Servicebok.

 

 • Kan jag läsa mer om företaget bakom Digital Servicebok?
  • Du kan läsa mer om dem på deras hemsida, som du hittar här.

 

 • Vem kontaktar jag om jag behöver hjälp?
  • Du kan kontakta Digital Servicebok direkt i e-Boks appen, i själva tjänsten, under ”Admin” och ”Kontakta support”.

Om du har feedback eller förslag till denna tjänst, så är du välkommen att ge det direkt i vår app. Om du är intresserad av att läsa mer om e-Boks Plus och möjligheten att erbjuda tjänster i vår app, kan du läsa mer här.


Ladda ner e-Boks app och få tillgång till en massa spännande tjänster.

Apple iPhone Android Android