24-10-2018

Transportstyrelsen skickar nu ut grundbeslut för infrastrukturavgift och trängselskatt digitalt och rekommenderar fordonsägare att skaffa en digital brevlåda då de digitala utskicken gör det säkrare och lättare. Med en digital brevlåda från e-Boks kan du enkelt få din post från transportstyrelsen digitalt direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 

Transportstyrelsen vill digitalisera och effektivisera kommunikationen med fordonsägarna och har därför har valt att skicka ut viktiga beslut om trängselskatt och infrastrukturavgifter digitalt för att de vill bidra till en bättre miljö samtidigt som de vill göra vardagen enklare för deras kunder. Med en digital brevlåda från e-Boks kan du få beslut om trängselskatt, infrastrukturavgift, körkortstillstånd, påminnelse om läkarintyg för de körkortsinnehavande med medicinskt villkor och påminnelse om körkortstillverkning från transportstyrelsen i din mobil, surfplatta eller dator. Det är dock viktigt att kontrollera att du läser hela meddelandet från transportstyrelsen då en PDF fil kan innehålla flera sidor, så scrolla igenom hela dokumentet så att du inte missar några viktiga beslut från transportstyrelsen.

En digital brevlåda från e-Boks resulterar i en säkrare postgång då den digitala brevlådan är kopplad till ditt personnummer och du loggar in med Bank-ID vilket gör det säkrare än papperspost. Dessutom kan du med en digital brevlåda från e-Boks strukturera din inkorg som du själv önskar och även ge tillgång till delar av din inkorg om du vill. Genom att skaffa e-Boks så kan du enkelt få avier från transportstyrelsen samlat på ett och samma ställe och du kan läsa din post världen över, var du vill och när du vill.

Eftersom posten skickas digitalt så är det viktigt att ha koll på sin digitala brevlåda så att man inte missar någon viktig post från transportstyrelsen. Några viktiga punkter att tänka på när du använder en digital brevlåda från e-Boks:

  • Kontrollera att du angivit rätt uppgifter om din mejladress och mobilnummer
  • Se till att du blir aviserad när du mottar meddelanden i din e-Boks.
  • Kontrollera att de mejl du får från e-Boks inte fastnar i skräpposten till den angivna mejladressen.