23-05-2018

Ditt liv kan bli både enklare och säkrare med e-Boks. Här avslöjar vi vanliga myter om digitala brevlådor – och fem sanningar.

 

Användningen av digitala brevlådor ökar rekordsnabbt och i Sverige är det e-Boks som växer snabbast. Förutom att du får din post digitalt är det också mycket säkrare än både vanlig post och mejl. Här får du koll på hur en digital brevlåda kan hjälpa dig.

SANNING 1 – Du väljer vilka du vill få post ifrån

Du får enbart post ifrån de du väljer och du slipper reklam och nyhetsbrev från företag och organisationer som du inte vill ha. e-Boks är den enda digitala brevlådan där du aktivt får välja själv vilka du vill ta emot post ifrån.

Du kan välja att få fakturor från exempelvis din teleoperatör, elleverantör och andra företag, så att de aldrig riskerar att försvinna i posten. Du kan också få information från Skatteverket och andra myndigheter. När du exempelvis väljer att få din deklaration digitalt har du möjlighet att få din skatteåterbäring tidigare.

Du kan också få kreditupplysningar skickade till dig och på så sätt få möjlighet att kunna agera snabbt om någon försöker kapa din identitet.

Många arbetsgivare är anslutna till e-Boks, på så sätt kan du också få dina lönespecifikationer digitalt. Och från din bank får du kontoutdrag och årsbesked. Allt samlat på samma ställe – smidigt och enkelt!

SANNING 2 – Det är hög säkerhet

Du använder BankID för att logga in. Därmed är en digital brevlåda mycket säkrare än både mejl och vanlig postadress. 

Dessutom får du ett digitalt bankfack där du kan spara alltifrån lagfarter, passkopior och försäkringspapper på ett säkert ställe. Fiffigt, om olyckan är framme när du är på semester eller du vill hjälpa dina äldre familjemedlemmar med deras bankärenden.

SANNING 3 – Många anslutna myndigheter och företag

e-Boks är marknadsledande i Norden och är Sveriges snabbast växande digitala brevlåda. I din e-Boks kan du ta emot post från både myndigheter och kommuner och många företag.

SANNING 4 – Din post når dig även om du flyttar

Till skillnad från din vanliga brevlåda är en digital brevlåda kopplad till ditt personnummer. Det innebär att du får din post oavsett om du flyttar eller byter e-postadress. Utan att du behöver göra någonting.

Om du däremot önskar få en notificering av oss varje gång du har ett nytt brev i din digitala brevlåda kan det förstås vara bra att uppdatera vilken e-postadress du önskar få notificeringarna till.

SANNING 5 – Det är gratis!

Det är avsändaren som betalar för tjänsten, istället för porto på ett kuvert. Så att du slipper all reklam! Lysande, eller hur? Och dessutom väldigt snällt mot miljön.