Få valgkortet ditt digitalt

Ved årets kommunestyre- og fylkestingsvalg får rundt 550 000 velgere i 18 norske kommuner tilsendt valgkort digitalt, som en del av et nytt pilotprosjekt.

I begynnelsen av august finner du valgkortet ditt i din digitale postkasse, om du tilhører en av de 18 forsøkskommunene. Forsøket gjør valgkortet mer tilgjengelig og fører til mindre bruk av papir og en reduksjon av kostnader. Målet er å få flere til å stemme, at valgkortet blir lettere tilgjengelig for velgerne, reduserte utgifter til produksjon og distribusjon, mindre bruk av papir, og økt innsikt i bruk av valgkort. 

Med e-Boks har du tilgang til valgkortet digitalt når som helst og hvor som helst. Tjenesten er brukervennlig og er tilgjengelig via app på mobiltelefon og nettbrett, eller via vanlig nettleser. I valglokalet brukes strekkoden på valgkortet til å finne velgeren i manntallet. Dette gjøres ved hjelp av en håndskanner, og gjøres på samme måte for valgkort både på papir og digitalt.

Følgende 18 kommuner deltar i forsøket: Bergen, Bodø, Fredrikstad, Færder, Gjøvik, Gloppen, Grimstad, Hamar, Hå, Lillesand, Skaun, Skien, Stjørdal, Tromsø, Ulstein, Vadsø, Vanylven og Vågan.

Hvis du ikke har digital postkasse, får du tilsendt valgkortet på en personlig side på valg.no. Dette gjelder de fleste velgerne i kommunen, men har du reservert deg mot digital kommunikasjon med det offentlige, eller ikke har benyttet ID-porten på 18 måneder, får du valgkortet på papir via brevpost som tidligere år.

e-Boks er Nordens største digitale postkasse, der du raskt, trygt og miljøvennlig kan motta post fra myndigheter, banker og andre bedrifter. Med en digital postkasse fra e-Boks kan du lese posten din hvor du vil og når du vil.