Få tilgang til øvelseskjøringsbevis i e-Boks Pluss

27-05-2020

Nå kan du få tilgang til ditt øvelseskjøringsbevis direkte i e-Boks appen via tjenste «Mine bevis». Tjensten tilbys i samarbeid med Statens Vegvesen.  


Med øvelseskjøringsbevis direkte i e-Boks appen, gir det større frihet til øvelseskjøring når det skulle passe. Om du har behov for å fremvise ditt bevis under kjøring vil det digitale bevise være gyldig som dokumentasjon til offentlige myndigheter, og du slipper for å ha det fysiske dokumentet med deg på tur. 

Statens vegvesen vektlegger dette i den nye løsningen:

 • Det vil tydelig fremgå på bevisene om de er gyldige
 • Om personen har gjennomført trafikalt grunnkurs i lys årstid, vil det stå gyldighetsperiode
 • Navn og personnummer fremkommer på beviset, og det skal også fremvises annen gyldig legitimasjon


Slik kommer du i gang: 

For å få tilgang til tjenesten skal du være bruker hos e-Boks. Når du har registrert deg, kan du gå til «Pluss»-seksjonen i e-Boks appen og deretter velge tjenesten Mine Bevis. Legg til tjenesten for å få tilgang til det digitale øvelseskjøringsbeviset ditt.

Etter at du har fått tilgang til appen vil tjenesten ligge under Pluss-seksjonen av appen, der kan du registrere deg til "Mine bevis" og andre tjenester du ønsker å bruke. Når du har klikket deg inn på Mine Bevis, trykker du på Legg til.  

Når du har lagt til tjenesten vil ditt bevis automatisk bli hentet fra din digitale postkasse. Ved behov kan du enkelt fremvise ditt bevis, og øvelseskjøre med tryghet i at du har det tilgjengelig på din smartelefon. 

 

 

 

Dersom det kommer en hvit side opp betyr det at du ikke har fått ditt bevis tilsendt fra Statens Vegvesen. Ta kontakt med Statens Vegvesen for å få dette tilsendt. 


Merk

 • Om du ikke har fått tilsendt ditt øvelseskjøringsbevis i din digitale postkasse, vil det komme en blank side opp etter at du har lagt til tjenesten. 
 • Når ditt bevis er innhentet, vil dette bli lagt til på profilen din.

Vanlige spørsmål

 • Koster denne tjenesten noe?
  • Nei, det er gratis for brukere å bruke denne tjenesten.

 

 • Er Mine Bevis tilgjengelig for alle?
  • Ja, mine bevis er tilgjengelig for alle, men har du ikke fått ditt bevis tilsendt av Statens Vegvesen må du kontakte dem for å kunne tilgå det i e-Boks appen. 

 

 • Hvor kan jeg finne informasjon om å få godkjent øvelseskjøringsbevis?
  • Det kan du finne på statens vegvesen sine hjemmesider her.

 


Du er velkommen til å gi dine tilbakemeldinger eller forslag til denne tjenesten direkte i appen vår. Hvis du er interessert i å lese mer om e-Boks Pluss og muligheten for å tilby tjenester i appen vår, kan du lese mer her

Last ned e-Boks’ nye app nedenfor og få tilgang til dtt digitale øvelseskjøringsbevis og mange spennende tjenester.

Apple iPhone Android Android