03-05-2018

Med e-Boks får du tilgang til viktig post og dokumenter rett på mobilen. Bra for deg – bra for miljøet.

Oppretter du e-Boks i mai måned er du med i trekningen av en iPhone X :) 

 

TRYGT: Eva Aasheim har tatt i bruk e-Boks, og er storfornøyd med tjenesten. – Det oppleves som veldig enkelt og sikkert, sier hun. Foto: Privat

Noen er kanskje usikre på hva en digital postkasse egentlig er, og heldigvis finnes det en enkel forklaring: En digital postkasse kan sammenlignes med en slags safe på internett, som lar deg motta og lagre viktige papirer på en trygg og enkel måte.

– Ideen bak e-Boks er å effektivisere og sikre sendingen av post mellom bedrifter, organisasjoner og private mottakere, forklarer Geir Aasen, som er leder i e-Boks Norge – Nordens ledende aktør innen digitale postkasser.

Han forteller at i løpet av fjoråret ble det distribuert hele 442 millioner dokumenter via e-Boks, som i dag har over 15 millioner brukere globalt.

Trygt og enkelt

En som allerede har kastet seg på den digitale bølgen er Eva Aasheim (52) – som nå er glad for at hun slipper å bla seg gjennom store permer for å finne det hun leter etter. 

– På e-Boks får jeg samlet alt på ett sted. Jeg synes det er betryggende å vite at viktig informasjon kommer direkte til meg. Dermed oppleves det hele som mye enklere og langt tryggere enn da dette lå fysisk i postkassen, sier hun.

Gode funksjoner

Aasheim trekker i tillegg frem hvor praktisk det er at postkassen kan nåes via både web og app.

– Da appen var lastet ned var det bare å logge seg inn med bank-ID og komme i gang. Den er enkelt oppbygd og lett å komme inn i. Det at jeg enkelt kan lage egne mapper for viktige verdipapirer, bilder eller attester gjør det veldig brukervennlig.

Aasen og e-Boks har jobbet hardt for å gjøre opplevelsen av e-Boks så god som mulig.

– De siste årene har funksjonaliteten blitt utvidet betydelig, understreker Aasen.

Avsender av post til e-Boks kan både være statlige aktører, kommunen og private selskaper, men i motsetning til andre digitale postkasser, kan man selv velge hvem man ønsker å motta post fra.

I tillegg er det mulig å gi andre sikker adgang til sin informasjon, slik at en kan få hjelp om det trengs.

– Perfekt for de litt eldre, som gjerne er mer usikker på den digitale hverdagen som er over oss, sier Aasen.

 

SÅRE ENKELT: Har du e-Boks kan du enkelt finne frem til alle dokumentene dine – uansett hvor du er. Foto:Shutterstock

Bra for miljøet!

For Aasheim er det mest praktiske med e-Boks at hun kan nå den hvor som helst, på den tiden av døgnet det måtte passe.

– Jeg bruker appen for å sjekke posten min. Den er enkelt oppbygd og lett å komme sette seg inn i. Det at jeg kan lage egne mapper for viktige verdipapirer, bilder eller attester gjør den veldig brukervennlig.

– Dessuten er det godt å vite at en bidrar til et bedre miljø, påpeker hun.

Når en mottar brev i e-Boks mottar du kun varsling på sms eller e-post. Resultatet; over 8000 tonn med papir i årlig besparelse.

– Den miljøvennlige gevinsten ved å bruke e-Boks er enorm, og en stor grunn i seg selv til å velge digital post. Tenk på alle fysiske brev som vandrer fra offentlig sektor til oss vanlige folk hvert år. Det føles befriende å slippe å motta dem, og ikke minst å lete etter de når jeg trenger de som mest, ler hun.

Oppretter du e-Boks i mai måned er du med i trekningen av en iPhone X.