11-01-2016

Nytænkende idrætskollektiv, der gør det let at dyrke idræt i forening, sikrer at pris bliver på Fyn

odense-cportscentrum-danskernes-idraetspris.jpg

 

For andet år i træk lander Danskernes Idrætspris på Fyn. Odense Sportscentrum vinder prisen foran Team Veteran fra Frederiksberg og Universitetsroning fra Aalborg. Med prisen, der blev overrakt til DR’s idrætsgalla SPORT 2015, modtager Odense Sportscentrum 50.000 kr. mens der er det samme beløb - øremærket et idrætsinitiativ - til hjemkommunen, Odense.

Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

”Det er helt vildt! Da vi kom i finalen, håbede vi naturligvis på at vinde, men vi turde ikke rigtigt tro på det. Nu står vi her som vindere af Danskernes Idrætspris 2015. Det er meget stort”, siger Claudia Pring formand for Odense Sportscentrum, der var på scenen som repræsentant for de i alt 24 foreninger som er med i samarbejdet.
”Jeg taler for alle foreningerne i Odense Sportscentrum, når jeg siger at vi er stolte og ovenud lykkelige for den anderkendelse, som Danskernes Idrætspris er, og at der så yderligere følger 50.000 med til os, er jo bare prikken over i’et. De penge skal nok for ben at gå på. Det er helt sikkert. Jeg er desuden sikker på, at Odense Byråd nok skal finde et spændende, nyt idrætsinitiativ at bruge de 50.000 kr. som der jo også tilfalder Odense Kommune i denne anledning.

Danskernes Idrætspris blev præsenteret på scenen af Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, og overrakt af Niels Nygaard, formand i DIF.

"Det danske samfund har i høj grad brug for den sammenhængskraft, som vokser ud af de lokale idrætsforeninger. Foreningerne giver både børn, voksne og ældre et tilhørsforhold – og nogen at holde med. Det vil vi gerne støtte op om i e-Boks, og derfor er vi stolte over at stå bag Danskernes Idrætspris sammen med Danmarks Idrætsforbund og DR P4. Det er en pris, der hylder idrætsinitiativer, som har skabt unikke idrætstilbud for et områdes borgere, og som kan inspirere idrætsledere og politikere i hele Danmark”, siger Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

Når Odense Sportscentrum endte med at få den prestigefylde pris skyldes det i høj grad de perspektiver, der ligger i initiativet.

”Ved at gå sammen har en række idrætsforeninger i Odense Sportscentrum skabt nogle helt nye tilbud til deres medlemmer. Det er da værd at tænke lidt over for andre idrætsforeninger. Samtidig har de samarbejdende foreninger set potentialet i at række ud til nye målgrupper gennem deres samarbejde med lokale skoler. Så tillykke til Odense Sportscentrum. Deres initiativ er langt mere end blot et idrætskollektiv og en fælles adresse. De er en fortjent vinder af Danskernes Idrætspris, og et flot forbillede for andre idrætsforeninger, siger DIF’s formand”, Niels Nygaard.

"Det er ikke forkert at sige, at Danskernes Idrætspris virkelig er danskernes egen. 248 initiativer er blevet indstillet og over 14.000 danskerne har været inde og stemme på deres favorit. Det er faktisk ret flot, og det vidner om, at danskerne engagerer sig i udvikling og nye initiativer – også på idrætsfronten. Odense Sportscentrum har tænkt kreativt og skabt en klar værdi for deres medlemmer. De formår at samarbejde uden at udviske de mange foreningers særkende og identitet. Det er godt gået, og i e-Boks tager vi hatten af og siger tillykke”, slutter Susanne Søndahl Wolff.

Om vinderen af Danskernes Idrætspris: Odense Sportscentrum

På kort tid er Odense Sportscentrum blevet Nordeuropas største multi- og kampsportshus, hvor mange foreninger har slået sig sammen og nyder godt af hinandens fællesskab. Med et kontingent har man adgang til alle de mange idrætstilbud, der findes i huset, og på den måde gør Odense Sportscentrum det nemt at dyrke foreningsidræt. Der er mulighed for at gå til 24 forskellige idrætsgrene, og med over 700 ugentlige besøgende, er Odense Sportscentrum et samlingspunkt og fyrtårn for børn, unge og seniorer.

Om de to øvrige finalister:

Team Veteran

Team Veteran er en frivillig, upolitisk organisation, som gennem idræt og kammeratskab hjælper fysisk og psykisk sårede veteraner. Siden 2010 har Team Veteran benyttet regeringens veteranpolitik som pejlemærke, og støtter derved op om det etablerede behandlersystem. Projektet rummer en række psykosociale udviklingspotentialer for den enkelte deltager, foruden oplevelsen af forberedelse og gennemførelse af et maratonløb.

Universitetsroning i Aalborg Roklub

I april 2013 startede Aalborg Roklub dansk universitetsroning i samspil med Aalborg Event (Aalborg Kommune) og Aalborg Universitet. De studerende på universitet har taget ideen til sig, og kombinerer i dag det faglige med en aktiv livsstil. Formålet med initiativet i Aalborg Roklub er at sprede universitetsroning til hele landet, og forsøge at genoprette den gamle tradition, hvor universiteterne mødes ved nationale og internationale regattaer og i øvrigt også andre idrætskonkurrerer.

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:

Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks 
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, mobil: 29 16 09 18

Om e-Boks

Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark. 
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF

DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk