25-05-2020

Midt i en omskiftelig tid

Danmark og den øvrige verden har oplevet en gennemgribende nedlukning, forårsaget af det globale udbrud af COVID-19.

Det er en ubehagelig og skelsættende tid, og ingen ved endnu, hvordan krisen ender, og hvordan de langsigtede konsekvenser bliver for borgere og virksomheder. I sådanne tider er det utrolig vigtigt, at vores digitale infrastruktur virker og arbejder optimalt sammen for både myndigheder og virksomheder.

Et eksempel på vores bidrag i den sammenhæng er, at alle danskere over 15 år, som er tilmeldt e-Boks, i marts 2020 modtog Sundhedsstyrelsens information om COVID-19 i deres e-Boks. Det er første gang nogensinde, at Sundhedsstyrelsen henvender sig direkte til alle borgere på én gang, og det understreger betydningen af, at Danmark har en fælles digital postkasse, som alle danskere kender og bruger.

Vi har også uden beregning introduceret en service i vores app, der linker til de respektive myndigheders anbefalinger, og vi er glade for at kunne bidrage med en vigtig kommunikationskanal, selvom omstændighederne bag er triste.

Fra 2021 kigger vi ind i en ny virkelighed, når e-Boks ikke længere skal levere den tekniske løsning bag offentlig Digital Post i Danmark. Det er resultatet af det udbud, som blev gennemført i de forgangne år, hvor Digitaliseringsstyrelsen endte med at vælge en anden leverandør af infrastrukturen bag Digital Post.

Vi håber og vil fortsat gøre vores for, at borgerne også kan finde offentlig post i deres e-Boks efter 2021. Vi er i en konstruktiv dialog med Digitaliseringsstyrelsen om muligheden for vise den offentlige post via en såkaldt visningsklient, og vi ser frem til at få startet et nyt kapitel om samarbejdet med det offentlige Danmark.

Vi glæder os over, at vi i 2019 har fået udviklet en helt ny og internationalt skalérbar e-Boks-platform, som allerede er leveret til den irske stat. Platformen bliver et centralt omdrejningspunkt for alle vores kommende internationale kunder, både i den offentlige og den private sektor, og på sigt også for vores danske kunder.

På den økonomiske side er 2019 landet yderst fornuftigt. Vi har realiseret en flot toplinjevækst på knap 8 procent, drevet af fremgang på både dokumentvolumen og på øget salg af vores kerneprodukter. Vi oplever stigende diversificering på både produkter og geografi, så der nu er flere forskellige services og markeder end tidligere, der understøtter salget. Årets driftsresultat bliver på 50,9 millioner kroner og må betegnes som tilfredsstillende. Vi har dog samtidig investeret et rekordstort beløb på over 60 millioner kroner i udviklingsaktiviteter, ikke mindst i transformationen til den helt nye tech stack og lanceringen af vores internationale hybrid cloud-løsning.

2020 bliver frem for alt et konsolideringssår, hvor vi skal eksekvere færdig på projekter, vi allerede har i gang. Vi skal bygge endnu flere værdiskabende Plus-services til selvbetjening i e-Boks appen. Vi vil lancere vores nye produkt e-Boks Express, som vil gøre det langt nemmere for små og mellemstore virksomheder at bruge e-Boks. Og vi skal forhåbentlig levere e-Boks-løsninger til mange flere lande.

Vi glæder os til at give dig et indblik i e-Boks’ verden - læs vores årsmagasin her. Rigtig god læselyst!

Ulrik Falkner Thagesen
CEO, e-Boks A/S