07-07-2017

Hvis du er en af dem, der indimellem står og mangler dine gamle kvitteringer til reklamationer eller forsikringssager, er der godt nyt. Fremover kan du genfinde digitale kvitteringer fra en lang række butikker i din e-Boks. Det er resultatet af et nyt samarbejde med danske Storebox.

Hvis cyklen bliver stjålet, eller den dyre frakke fra sidste år går i stykker, har du brug for at kunne finde kvitteringen på købet frem. Men hvor var det nu lige, du gemte bonnen?

Svaret på det spørgsmål bliver fremover lidt nemmere. For i denne uge indfører e-Boks en ny funktion, som gør det muligt at vise kvitteringer fra en lang række butikker i din digitale postkasse. e-Boks har netop indledt et nyt samarbejde med den danske virksomhed Storebox, som har udviklet et system, der indsamler kvitteringer fra køb hos eksempelvis Bilka eller Bauhaus.

Efterspurgt af brugerne

Når e-Boks har spurgt sine brugere om, hvilke funktioner, de gerne vil se i e-Boks fremover, har muligheden for at finde digitale kvitteringer fra diverse køb stået højt på ønskelisten. e-Boks har derfor i noget tid søgt efter en samarbejdspartner, som kunne tilbyde netop dette. 

”Vi arbejder hele tiden på at tilføre flere funktioner, som kan give værdi for e-Boks brugere. Storebox løser en problematik, som stort set alle kender -  nemlig at du står og mangler en kvittering for et bestemt køb. I forvejen bruger mange danskere e-Boks som et sikkert arkiv, hvor de uploader egne dokumenter eller billeder af indbo m.m., og det var derfor oplagt at tilføje visningen af digitale kvitteringer i e-Boks,” fortæller Erik Abildgaard Knudsen, som er Nordic Product Director hos e-Boks.

storebox-kvittering.png

Kvitteringer kommer med det samme

For at kunne gøre brug af løsningen, skal du have aktiveret Storebox og tilknyttet et eller flere kreditkort. Det kan ske direkte fra e-Boks. Når du betaler med kreditkort i en af de butikker, som er tilknyttet ordningen, laver systemet en digital kvittering umiddelbart efter købet. I praksis er det Storebox, der står for at indsamle alle data – men der er bygget en funktion på, så kvitteringerne fra Storebox vises i e-Boks, efterhånden som de registreres.

Ud over den løbende visning af samtlige køb, kan brugerne også vælge at gemme udvalgte kvitteringer som separate filer i e-Boks. 

”Der er jo lidt forskel på, om du har købt tre liter mælk eller en dyr diamantring. I det sidste tilfælde vil du måske vælge at gemme en kopi af kvitteringen selvstændigt i e-Boks sammen med eksempelvis billeder, og det understøtter vi selvfølgelig også,” siger Erik Abildgaard Knudsen.

Ambitionen: At nå alle danskere

Flere leverandører har forsøgt sig med at udvikle løsninger til digitale kvitteringer, men e-Boks har valgt samarbejdet med Storebox, da virksomheden har vist sig som en førende leverandør på området og allerede har godt fat i de danske brugere. 

”Vi har en lille million danske brugere, og idealet er at nå alle danskere ved at komme ud i de kanaler, hvor brugerne er. Her er e-Boks en god platform,” fortæller Jacob Aisen, direktør og stifter i Storebox. Han fortsætter: ”Derudover har både e-Boks, og vi en ambition om at dække hele Skandinavien i løbet af de kommende år, og i fællesskab står vi med en stærk løsning, som kan tiltrække mange nye brugere.”

Fakta om digitale kvitteringer i e-Boks:

  • Fra denne uge indleder e-Boks et samarbejde med Storebox, som betyder, at kvitteringer fra køb i udvalgte butikker vises i e-Boks.
  • For at få vist kvitteringer skal du tilmelde dig Storebox via e-Boks-appen.
  • Storebox er Nordens største leverandør af digitale kvitteringsløsninger med kontorer i København, Stockholm og Oslo. Mere end 3.500 butikker er tilknyttet, herunder Bauhaus, Bilka og BR.
  • Kvitteringen udsendes få sekunder efter, at købet er gennemført.
  • I første omgang er kvitteringerne kun tilgængelige via e-Boks-appen. Senere vil der også blive mulighed for at se kvitteringerne fra pc.