23-11-2015

e-Boks og Caroline Wozniacki har indgået et samarbejde med Børnehjælpsdagen om en årlig tennis-event for anbragte børn. Den 24. november spiller 22 børn tennis med den danske verdensstjerne.

Caroline Wozniacki indtager KB-hallens baner tirsdag d. 24. november sammen med 22 anbragte børn, der til daglig bor i familiepleje eller på institution. Det sker ved en stor, velgørende tennisevent, hvor også HKH Kronprinsesse Mary deltager i kraft af sin rolle som protektor for Børnehjælpsdagen. 

Samarbejdet med Børnehjælpsdagen er kommet i stand med et nyt initiativ fra e-Boks og Caroline Wozniacki. De to parter har samarbejdet gennem flere år og har i længere tid haft en dialog om et arrangement for en særlig gruppe børn, som fortjener lidt ekstra opmærksomhed. 

“Hos e-Boks har vi gennem mange år støttet aktiviteter i idrættens verden, fordi vi gerne vil tage et ansvar og bakke op om et aktivt liv med motion. Vi er involverede både i dansk eliteidræt og i at fremme den almene idræt i Danmark. Ved denne event kan vi sammen med Caroline være med til at give 22 børn og unge en helt særlig idrætsoplevelse, og det glæder vi os meget til,” fortæller adm. direktør Henrik Andersen fra e-Boks.

Vil inspirere til et aktivt fritidsliv

Fra Carolines side har det været et stort ønske at stille op for Børnehjælpsdagen, og hun ser meget frem til at møde de 22 børn, der deltager i tennis-eventen.

“Jeg er vokset op i en familie, hvor sport var en stor del af vores liv, og jeg lærte fra ganske ung vigtigheden af at være aktiv. Derfor er jeg rigtig glad for at deltage i denne tennisevent for anbragte børn sammen med e-Boks og Børnehjælpsdagen. Mit mål med dagen er at sprede glæde blandt de her børn og unge og forhåbentlig inspirere dem til et mere aktivt fritidsliv – og så håber jeg, at de synes, at det er sjovt at spille tennis og måske får lyst til at fortsætte med det,” siger Caroline Wozniacki.

Brug for rollemodeller 

Hos Børnehjælpsdagen er der også stor begejstring for samarbejdet, fordi gode rollemodeller generelt kan have stor betydning for børnenes valg i fremtiden. Det fortæller adm. direktør i Børnehjælpsdagen, Ina Thorndahl: 

“Anbragte børn har brug for sunde og gode rollemodeller, der kan inspirere dem til en mere aktiv hverdag. Derfor er det helt fantastisk, at en verdensstjerne som Caroline Wozniacki vil dele ud af sine erfaringer og tage børnene med ud på tennisbanen. Vi er meget glade for det bidrag, som både Caroline og e-Boks yder, for det er en meget konkret, nærværende og relevant støtte til de anbragte børn, der generelt mangler positive erfaringer med fysisk aktivitet”. 

***

FAKTA: Kort om Børnehjælpsdagen

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn og udsatte unge over hele landet. Mange af disse børn har ikke haft en god start på livet, og derfor har der sjældent været overskud og ressourcer til at sætte fokus på motion. Det bevirker ofte, at de heller ikke har sunde og aktive vaner med sig hjemmefra. 

Et fokusområde for den danske hjælpeorganisation er derfor at introducere børnene til fysiske aktiviteter og inspirere dem til et mere aktivt fritidsliv. I sidste ende er målet at styrke børnene – både på et fysisk og mentalt plan – så de står stærkere som voksne. 

Aktuelt er cirka 12.000 børn anbragt uden for hjemmet i Danmark.