23-01-2018

Digitaliseringsstyrelsen offentliggjorde i dag navnet på de tre leverandører, der er prækvalificerede til at levere næste generation af Digital Post fra det offentlige Danmark. e-Boks A/S er blandt de tre finalister og ser frem til at afgive endeligt tilbud på opgaven.    

Det offentlige Danmarks løsning til digital post er en helt central ramme omkring sikker kommunikation fra myndigheder til borgere og virksomheder. e-Boks A/S har stået for udvikling og drift af løsningen siden 2009. Nu er e-Boks også prækvalificeret som en af tre leverandører, der skal indgå i opløbet om videreudvikling af den digitale postløsning. Den går under navnet ”næste generation Digital Post” og træder efter planen i kraft fra 2020.

Udvælgelsen glæder adm. direktør Ulrik Falkner Thagesen hos e-Boks:

”Vi hører jævnligt om offentlige it-projekter, som kuldsejler eller ender med at koste langt mere end forventet. Men partnerskabet mellem e-Boks og den danske stat er et af de få privat-offentlige it-samarbejder, som har været meget succesfuldt for alle parter. e-Boks har bidraget til at digitalisere det danske samfund via en infrastruktur, som danskerne er glade for og har tillid til. Derfor er vi også rigtig glade for at være blandt kandidaterne til at fortsætte opgaven i næste periode,” siger han.

Tæt relation til borgerne

I en undersøgelse fra konsulenthuset Caliber blev e-Boks for nylig målt til at være Danmarks mest troværdige brand foran navne som LEGO, Velux og SuperBrugsen. Cirka 21 millioner gange hver måned logger brugere på e-Boks via app eller hjemmeside. Og den tætte relation til alle borgere i Danmark er et godt fundament at bygge videre på:

”Vi har i dag et Danmark, hvor borgerne er stærke digitalt. Og hos e-Boks er vi er rigtig stolte af den tillid, som er opbygget hos brugerne. Det er ikke mindst takket været kommunernes og de private organisationers indsats for at få alle med ombord. Der er blevet brugt mange ressourcer på at omstille danskerne til digital kommunikation, men nu er vi et foregangsland, som mange andre lande gerne vil lære af,” understreger Ulrik Falkner Thagesen.

Byder konkurrence velkommen

De tre leverandører, som Digitaliseringsstyrelsen har prækvalificeret, skal nu afgive et tilbud på opgaven.

”Vi byder helt sikkert konkurrencen velkommen, for det må aldrig blive en sovepude at være valgt som leverandør til det offentlige. Og vi synes, det er godt, at det offentlige er ambitiøse på det digitale Danmarks vegne. Men objektivt set vil det være virkelig ærgerligt, hvis danskerne skal starte helt forfra med en ny løsning. Det vil koste langt mere at omskole hele Danmark, end det vil koste at drive Digital Post,” forklarer e-Boks-direktøren.