28-09-2015

I løbet af de næste 14 dage skal danskerne finde og indstille de bedste lokale idrætsinitiativer, som skal dyste om Danskernes Idrætspris 2015. I dag åbner indstillingsperioden, og parterne bag prisen – e-Boks, DIF og DR P4 – indbyder alle danskere til at foreslå deres favoritkandidater. Danskernes Idrætspris uddeles 9. januar 2016 ved DR’s sportsgalla.

Yder din lokale idrætsforening et ekstraordinært stort arbejde? Har I fået en idé, som engagerer og motiverer børn eller ældre til at dyrke idræt i hverdagen? Eller har I lavet et projekt, der i særlig grad har skabt fællesskab omkring et banebrydende idrætsinitiativ? Så er det nu, at du skal indstille din favoritkandidat til at komme med i opløbet om Danskernes Idrætspris 2015.

Fra i dag starter nemlig opløbet til Danskernes Idrætspris 2015, og alle danskere kan indstille kandidater til prisen via www.danskernesidrætspris.dk. Vinderen kåres ved DR´s show SPORT 2015 lørdag 9. januar 2016 i Boxen i Herning. Ud over titlen er der 50.000 kr. til det vindende initiativ, og 50.000 kr. til hjemkommunen for det vindende initiativ, som er øremærket til nye idrætsaktiviteter i projektets hjemkommune.

40.000 stemte sidste år

Sidste år indstillede danskerne hele 219 idrætsinitiativer til prisen, og over 40.000 stemte på deres favorit, inden Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset endte med at løbe med prisen.

- Danskernes Idrætspris giver mulighed for at vise hele Danmark de mange inspirerende projekter, der findes i lokalidrætten. Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, som vandt sidste år, har skabt nogle fantastiske rammer, som gør det nemmere og mere attraktivt for borgerne i kommunen at bevæge sig – hele livet. Vi vil gerne have mange flere af den slags fyrtårns projekter frem i lyset, siger Niels Nygaard, formand for DIF.

Støtter der, hvor brugerne er

e-Boks trådte ind som sponsor i 2014, hvor den tidligere pris "Årets Idrætskommune" blev relanceret som Danskernes Idrætspris. Og sponsoratet af en pris til netop lokalidrætten hænger godt sammen med e-Boks udbredelse over hele Danmark.

- Der er mange andre gode priser, som retter sig mod eliteudøvere eller store talenter, men for os giver det bedst mening at støtte en pris, som hylder aktiviteterne derude, hvor vores brugere er. Med fem millioner danske brugere af e-Boks er vi ude i alle områder af Danmark, og vi vil gerne støtte initiativer, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i de danske kommuner, siger Henrik Andersen, adm. direktør i e-Boks.

Lytterne skal hjælpe

Formålet med Danskernes Idrætspris er at synliggøre de lokale initiativers betydning for forenings-idrætten – og nå ud med budskabet om dette til hele Danmark.

”I dagligdagen har vi måske ikke så meget fokus på dem, der driver idrætten frem i lokalsamfundet – og de råber ikke selv højt om deres ret store betydning. Derfor har vi brug for, at P4s brugere hjælper os ved at komme med tip om de gode idrætsinitiativer, der findes rundt omkring. I P4s regionale sendeflade vil vi så gøre opmærksom på de bedste historier,” siger Anne-Marie Dohm, direktør i DR Danmark.

Lytterne skal ind på www.danskernesidrætspris.dk og indstille deres favoritprojekter. Og i de kommende uger vil DR's regionale P4-stationer sætte fokus på prisen og på de projekter, der kommer med i opløbet om Danskernes Idrætspris.