20-06-2018

Nordic Product Director Erik Abildgaard Knudsen giver her et smugkig på den helt nye e-Boks-app, som kommer på gaden i en beta-version i 2018

 

En gennemgribende fornyelse venter forude, når den nye version af e-Boks-appen kommer ud senere på året. Ud over en opdatering af brugerflade, design og navigation er den nye e-Boks app nemlig det første konkrete bevis på det platformskoncept, som e-Boks er på vej til at introducere. ”Vores vision er at åbne e-Boks-platformen op og udvikle en fleksibel app, hvor relevante services fra samarbejdspartnere nemt og hurtigt kan afprøves og integreres. Dermed kan vi skabe ekstra værdi for slutbrugerne, når de bruger vores app,” fortæller Erik Abildgaard Knudsen.

 

Mere end dokumenter

Indtil nu har udveksling af dokumenter været det centrale element for al kommunikation i e-Boks. Men den nye platformsmodel betyder, at brugerne fremover også vil møde indhold, som ikke er dokumentbaseret. Samtidig går e-Boks fra at være en kommunikationsplatform mellem to parter – afsender og brugere – til også at rumme en ekstra dimension af services kaldet e-Boks Plus. e-Boks Plus, som vises i en selvstændig sektion i e-Boks Appen, kan eksempelvis indeholde services fra en bred vifte af samarbejdspartnere, hvor du gennem platformen kan betjene dig nemt via de udstillede services. Lige nu bliver der eksperimenteret med, hvilke typer nye services der kommer til at indgå. ”Vi skal bruge den første periode på at blive klogere på brugernes behov og finde de rigtige samarbejdspartnere. Vi arbejder med kriterierne for, hvad vi skal have med, men der er et stort potentiale i alt fra håndtering af ens digitale liv til det at tage stilling til f.eks. organdonation, siger Erik Abildgaard Knudsen. Det ligger dog på tegnebrættet, at oprettelse af juridiske dokumenter som fremtidsfuldmagter vil være at finde blandt de første services. Derudover kommer e-Boks selv med en ny tjeneste, der giver brugeren mulighed for at opbevare koder og passwords på en sikker måde.

 

Forskellige niveauer af personalisering og sikkerhed

En anden vigtig nyskabelse er, at appen giver mulighed for at arbejde med forskellige personaliserings- og sikkerhedsniveauer for hver service. ”Den digitale postkasse, som er kernen i e-Boks, er fortsat baseret på CPR-nummer og stiller høje krav til sikkerheden. Men vi åbner for, at indhold i e-Boks Plus kan have en anden karakter og være mindre personligt eller følsomt og f.eks. kun kræve en e-mailadresse eller et brugernavn og password for at få adgang. Yderligere kan der også være services, som kan indgå i en generel form helt uden at kræve identifikation af brugeren”, slår Erik Abildgaard Knudsen fast. Brugerne får endvidere fuld kontrol over indholdet og kan vælge visningen af services til eller fra. De kan også vælge at få indhold fra deres favoritservices vist på startskærmen.

 

Udrulles som beta først

På nuværende tidspunkt er forventningen, at appen rulles ud hen over sommeren 2018 i både Danmark, Norge og Sverige. De tilbudte services bliver versioneret efter land, og i første omgang introduceres appen som en beta-version parallelt med e-Boks eksisterende app. Det betyder, at de brugere, som har lyst til at afprøve det nye design og den nye funktionalitet, får mulighed for det. Samtidig kan e-Boks bruge beta-testen til at kvalificere, hvilke services brugerne ønsker at finde i appen fremover. Det nye format introduceres desuden i webudgaven af e-Boks senere.