Danskerne har stemt: De tre finalister til Danskernes Idrætspris er fundet

30-11-2020

Flere end 10.000 idrætsglade danskere har afgivet deres stemmer og sendt tre stærke idrætsinitiativer videre til finalen om Danskernes Idrætspris. De kommer fra P4 Østjylland, P4 København og P4 Midt og Vests sendeområde.

145 indstillinger er blevet til 3 i kampen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner. Først skar lokale dommerpaneler feltet ned til 24 idrætsinitiativer, herefter blev der kåret otte lokale vindere i regionale afstemninger. Nu er den landsdækkende afstemning slut, hvor de otte regionale vindere har dystet, og de tre initiativer, som fik flest stemmer og dermed går videre til finalen, er:

  • BMI Akademi fra Beder-Malling uden for Aarhus,
  • Street under Buen fra Frederiksberg 
  • BKOOL Ligaen der har deltagere over hele landet, men officielt hører hjemme i Herning.

 

Udover DIF er det e-Boks og P4, der står bag Danskernes Idrætspris, som uddeles til Danmarks bedste idrætsinitiativ. Nu er det op til bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF) at beslutte, hvilket af de tre initiativer, der skal gå hele vejen og modtage prisen og de medfølgende 100.000 kroner. Vinderen bliver afsløret i forbindelse med DR’s Sport 2020 tv-show, som sendes den 2. januar.

 

”Det bliver noget særligt at uddele prisen i år, fordi foreningsidrætten på grund af coronarestriktionerne har været mere udfordret end nogensinde før. Men idrætten har også vist, at den pibler frem igen, så snart der bliver givet grønt lys, og jeg ser frem til at kunne overrække prisen til et af de tre gode og inspirerende idrætsinitiativer, der er tilbage. Samtidig vil jeg gerne takke alle fra de i alt 145 indstillede initiativer for deres store bidrag til Danmarks mangfoldige idrætsbillede" siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

 

Om de tre finalister:

Street under Buen, Frederiksberg Kommune (valgt i DR P4 Københavns sendeområde)

Street under Buen hører hjemme under den berømt og berygtede Bispeengbuen på grænsen mellem Frederiksberg og Københavns Kommune. Fem lokale aktører står bag Street under Buen og er med at skabe liv og glade dage under den trafikerede vej med en masse gadeidræt – primært rettet mod unge fra 12 til 30 år. Der arrangeres panna-træninger, 5vs5 “winner stays” aftener, streetbasket-træninger, freestyle fodbold-træninger og en masse andre ting, og alle er velkomne. Dermed er et mørkt og udskældt område, omdannet til et levende sted fyldt med fysisk aktivitet og socialt samvær.

 

BMI Akademi, Beder-Malling, Aarhus Kommune (valgt i DR P4 Østjyllands sendeområde)

BMI Akademi er et nytænkende trænerfællesskab for unge i aldersgruppen 13-17 år på tværs af alle idrætsgrene i Beder-Malling Idrætsforening. Med akademiet har foreningen udviklet sin egen træneruddannelse, og gennem forskellige moduler bliver de unge klædt på til opgaven som træner. Men uddannelsen berører mere en bare træneropgaven. Der er også moduler om organisering af events, markedsføring på sociale medier, og alle deltagere får klubtøj og deltagelse i en årlig teambuilding-event.

 

BKOOL Ligaen (e-cykling), Herning (valgt i DR Midt & Vests sendeområde)

BKOOL Ligaen er et gratis fællesskab inden for virtuel cykling, som over 1.000 danskere deltager i. Ved hjælpe af en såkaldt hometrainer, konkurrerer cykelfolket med og mod hinanden fra deres haveskure, kældre, bryggerser og så videre. Ligaen afvikles fra oktober til marts og består af over 100 løb.

 

Ud over de tre ovenstående initiativer var følgende regionale vindere med i den landsdækkende afstemning:

 

Game Streetmekka (P4 Nordjylland)

Næstved Vikings (P4 Sjælland)

Harte i Bevægelse (P4 Trekanten)

Fællesskabet 6100 (P4 Syd)

Skolecykling Odense (P4 Fyn)

 

Om Danskernes Idrætspris:

DR P4-regionerne, e-Boks og DIF står bag prisen, som gives til et initiativ, der er med til at styrke, udvikle eller nytænke idrætten i Danmark. Prisen har været uddelt siden 2014, og sidste år gik prisen til Foldboldlinjen Randers.

 

Læs mere på www.danskernesidraetspris.dk