02-10-2018
For 4. år i træk har den internationale tennis-stjerne Caroline Wozniacki valgt at støtte anbragte børn og unge i Danmark. Det sker traditionen tro gennem en stor tennis-event, hvor Caroline og 25 anbragte børn indtager KB’s baner.
Foto: Kim Agersten

DATO: Torsdag, den 11. oktober 2018
STED: KB Tennis, 2000 Frederiksberg
TID: 09:00-13.00

Tennis-eventen er arrangeret af Carolines danske sponsor; e-Boks, og den danske hjælpeorganisation; Børnehjælpsdagen.

Formålet med tennis-eventen er igen i år at inspirere de anbragte børn til mere fysisk aktivitet i hverdagen. Et særligt fokus er at vise og i talesætte, hvordan en sportsgren, som f.eks. tennis, kan give adgang til en verden af positive relationer og venskaber.

De deltagende børn er i alderen 8-16 år – og bor enten hos en plejefamilie eller på en døgninstitution. Nogle er ’gengangere’ fra de tidligere år, mens andre er med for første gang. I løbet af arrangementet kommer alle børn til at spille med/mod Caroline.

Caroline viser vej til mere sport og socialt samvær

Mange anbragte børn har ikke haft en god start på livet. Det bevirker ofte, at de heller ikke har sunde og aktive vaner med sig hjemmefra. Derfor er det vigtigt at motivere og inspirere børnene til mere bevægelse i hverdagen.

Et aktivt fritidsliv kan også være en vej ud af social isolation, som desværre er virkeligheden for mange anbragte. Dét at dyrke en sportsgren – og være en del af et socialt fællesskab i en idrætsforening eller klub – kan således danne basis for mange gode venskaber, der i sidste ende bidrager til det enkelte barns trivsel.

"I Børnehjælpsdagen arbejder vi strategisk med at styrke anbragte børn og unge, så de opnår større robusthed og dermed trivsel i deres liv. Det gør vi blandt andet ved at opruste børnenes sociale og personlige kompetencer – og her viser forskningen, at relationsdannelse har afgørende betydning. Vi er derfor dybt taknemmelige for, at Caroline og e-Boks tager initiativ til denne årlige tennis-event, hvor børnene kan være sammen på en aktiv måde og få en oplevelse af det sociale liv, som typisk går hånd i hanke med en sportsgren”, forklarer Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl.

Caroline Wozniacki ser også frem til tennis-eventen og nikker genkendende til, hvordan sport kan knytte værdifulde bånd mellem mennesker:
”Jeg glæder mig igen i år til at møde børnene. Det er en dag, som betyder meget for mig, hvor vi hygger os og har det sjovt sammen. Jeg håber, at nogle af børnene får lyst til at kaste sig ud i en sportsgren, ikke mindst fordi det også giver adgang til masser af relationer og gode venskaber. Det er det, jeg selv oplever og ser som en kæmpe gave i forhold til mit eget engagement i tennisverdenen”, siger Caroline Wozniacki.

Hos Carolines danske sponsor e-Boks glæder man sig til at gentage tidligere års succes:
”Vi glæder os over, at vi igen i år kan bringe Caroline og 25 anbragte børn sammen om tennis og forhåbentligt give børnene en særlig idrætsoplevelse, som de vil tænke tilbage på i mange år fremover. Og så kunne det være skønt om nogle af børnene fik lyst til at kaste sig over en sportsgren, fordi vi ved, at idræt er med til at gøre os stærkere både fysisk og mentalt og skaber stærke venskabsbånd. Det vil vi gerne bakke op om”, siger Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

Læs mere om Børnehjælpsdagen
Læs mere om Caroline Wozniacki