20-10-2016

Den internationale tennis-stjerne Caroline Wozniacki og 22 anbragte børn deltog sidste år i en velgørende tennis-event på KB's baner. Dét var en stor succes, der nu bliver gentaget tirsdag den 25. oktober 2016.

 

25 anbragte børn er i år tilmeldt eventen. Cirka halvdelen af disse deltagere var med i 2015, resten skal møde Caroline for første gang. Alle børnene bor til hverdag hos en plejefamilie eller på en døgninstitution i Danmark. Tennis-eventen er arrangeret af Carolines danske sponsor; e-Boks, og den danske hjælpeorganisation; Børnehjælpsdagen.

Formålet med tennis-eventen er igen i år at inspirere de anbragte børn til mere fysisk aktivitet i hverdagen – og herunder at øge motivationen hos de børn, som allerede har udvist en begyndende interesse for tennissporten. Alle de unge deltagere får samtidig et unikt indblik i, hvad det vil sige at være en verdensstjerne inden for en sportsgren. I den forbindelse vil mødet med Caroline være et positivt bidrag til børnenes selvopfattelse og selvværd. I løbet af arrangementet kommer alle børn, der er i alderen 8-17 år, til at spille med/mod Caroline.

Caroline viser vej til en aktiv fritid

Mange anbragte børn har ikke haft en god start på livet. Det bevirker ofte, at de heller ikke har sunde og aktive vaner med sig hjemmefra. Børnehjælpsdagen har derfor i de sidste 10 år stået bag en lang række projekter og arrangementer, der introducerer de anbragte børn og unge til (mere) fysisk aktivitet i hverdagen.

"Anbragte børn mangler generelt positive erfaringer med fysisk aktivitet, der kan have stor betydning for deres trivsel, læring og sociale liv. Vi arbejder derfor strategisk med at inspirere børnene til at bevæge sig mere, herunder at dyrke idræt i fritiden. Vi er i den forbindelse dybt taknemmelige for, at Caroline Wozniacki og hendes sponsor, e-Boks, endnu engang vil stille op i KB Tennis – og vise børnene en mulig vej til et aktivt fritidsliv. Det er samtidig super positivt, at en stor del af de unge deltagere vil opleve 'gensyns glæde', når de igen skal på banen sammen med Caroline", udtaler Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.

Også hos Carolines danske sponsor e-Boks glæder man sig til at gentage sidste års succes:

"Vi glæder os over, at vi igen i år kan bringe Caroline og 25 anbragte børn sammen om tennis og forhåbentlig ikke bare give børnene en helt særlig idrætsoplevelse, men også anspore dem til mere fysisk aktivitet efter mødet med Caroline. Hos e-Boks har vi gennem mange år støttet aktiviteter i idrættens verden, fordi vi gerne vil tage et ansvar og bakke op om et aktivt liv med motion. Og det er det initiativet handler om her", siger Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

Mødet sidste år med børnene gjorde et stort indtryk på Caroline, og hun ser frem til genbesøget: "Jeg havde sidste år fornøjelsen af, at møde 22 anbragte børn og spillet tennis med hver og én. Det var en ganske særlig dag. At blive mødt med så meget glæde og positive tilbagemeldinger har gjort et stort indtryk på mig. Jeg er derfor rigtig glad for, at jeg sammen med e-Boks og Børnehjælpsdagen kan gentage sidste års succes. For mig er det vigtigste ved denne dag, at jeg kan sprede glæde blandt børnene, og forhåbentligt går de hjem med lysten til at kaste sig ud i en sportsgren. Hvis det blev tennis, ville det da være ekstra sjovt", siger Caroline Wozniacki.

Kort om Børnehjælpsdagen

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Organisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter, camps og arrangementer, der afholdes over hele landet. Sidste år fik 8.727 anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde.
Aktuelt er cirka 11.000 børn anbragt uden for hjemmet i Danmark.