11-10-2018

  
Der var stjernedrys og sveddryppende pander på programmet, da 23 anbragte børn og unge torsdag den 11. oktober krydsede ketcher med verdensstjernen, Caroline Wozniacki. e-Boks og organisationen Børnehjælpsdagen afholdt en tennis-event for at inspirere til at dyrke mere motion, der danner venskaber.
Foto: Kim Agersten
 
  
Det var på mange måder en begivenhedsrig dag i K.B. Hallen. Træningstøj og sved på panden. Glade børn og store smil. Begynderserv og stjernestatus. Alt dette dannede rammen om en helt særlig event arrangeret af e-Boks og organisationen Børnhjælpsdagen, hvor 23 anbragte børn og unge svingede ketsjeren i intens duel mod verdensstjernen, Caroline Wozniacki.
 
Jeg er verdens heldigste pige
10-årige Ashley var én af de mange deltagere, der fik lov at kridte tennisskoene og dyste mod den danske tennisstjerne.
 
− Jeg føler bare, jeg er verdens heldigste pige. Lige siden jeg begyndte at spille tennis, har hun bare gjort noget, jeg gerne vil. I dag lærte hun mig at skyde hårdere, holde rigtigt på grebet på ketcheren og koncentrere mig meget mere. Det er lidt vildt, for der er ikke særlig mange, der får lov til at møde hende, fortæller Ashley efter mødet med sit store idol.
  
Sport styrker relationer
I år havde eventen fokus på, hvordan sport og foreningsliv kan være en direkte vej til nye venskaber. Børnene, der deltog, bor enten i plejefamilier, på en døgninstitution eller et opholdssted. Caroline Wozniacki fungerede som rollemodel og inspiration for de unge, der i særlig grad kan have brug for inspiration til at danne gode venskaber. Med sit engagement i tennisverdenen har hun selv oplevet, hvor mange relationer og gode venskaber det giver at kaste sig ud i nye sportsgrene.
 
− Jeg tror, det bedste, jeg kan give fra mig i dag, er god energi, og at jeg når at mødes med alle børnene og give dem følelsen af, at de har fået noget ud af dagen. Jeg håber på, at jeg kan inspirere dem til at gå til en sport, så de kan få nogle gode relationer og komme ud og røre sig. Jeg har personligt fået mange livslange venskaber gennem sporten, så det betyder rigtig meget for mig, hvis jeg bare kan inspirere et par af børnene, fortalte Wozniacki, inden hun servede tennistræningen i gang.
 
En oplevelse for livet
Det er fjerde gang, Caroline Wozniacki afholder eventen sammen med sin danske sponsor, e-Boks, der også støtter organisationen Børnehjælpsdagen. Hos e-Boks glæder man sig over, at super-serveren endnu engang gav børnene en oplevelse for livet.
 
− Fomålet med dagen er at give børnene en helt særlig oplevelse, som det jo er at møde en verdensstjerne som Caroline. Vi håber også at inspirere børnene til at dyrke motion. Vi ved, at motion er vigtigt for vores mentale velbefindende, og at børn knytter venskaber ved at være engageret i en idrætsklub. Det er super vigtigt for børn, og det vil vi gerne bakke op om, siger Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.