14-03-2019

Danskerne foretrækker at have post fra det offentlige og private virksomheder samlet i én postkasse, viser en ny undersøgelse fra e-Boks. Mange er nervøse for at overse vigtige beskeder, hvis de skal tjekke flere digitale postkasser. 

 

Når danskerne klikker ind i deres digitale postkasse, foretrække de at kunne se lønsedler og breve fra pensionsselskaber side om side med indkaldelser til operationer eller ejendomsskattebilletten. Det viser en ny undersøgelse, som e-Boks har lavet med deltagelse af 1.500 web- og mobilbrugere. 96% svarer, at de foretrækker at have post fra det offentlige og private afsendere samlet i én postkasse som e-Boks.

I hvor høj grad foretrækker du at have post fra offentlige og private afsendere samlet i e-Boks?

 

”Vores fokus er at sikre, at danskerne har og fremover bevarer et samlet overblik over deres digitale kommunikation med alt fra sygehuse til banker, som de har i dag, i én digital postkasse. En løsning med én postkasse sikrer, at man får alt fra indkaldelser til operationer og bilsyn til ejendomsskattebilletten – samme sted, som man ser lønsedler og får oplysninger fra sit pensionsselskab. Det er vores fokus, fordi vi kan se, det er noget, der ligger danskerne på sinde.”

"Vores undersøgelse viser, at hele 96% foretrækker at have ét sted som e-Boks, hvor de kan læse al deres digitale post".
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør hos e-Boks

Mange er nervøse for at misse vigtig digital post

Men det er ikke sikkert, at danskerne fremover kan se al deres digitale kommunikation samlet i én postkasse. Digitaliseringsstyrelsen er lige nu i gang med et udbud om fremtidens Digital Post. Den måde, udbuddet er lavet på, kan betyde, at danskerne fra 2021 skal læse deres dokumenter gennem flere forskellige digitale postkasser: post fra det offentlige et sted og privat post et andet. På den måde risikerer danskerne at miste det samlede overblik over den digitale post, som de har i dag. Og det kan betyde at vigtige beskeder går tabt, lyder det fra deltagerne i undersøgelsen. Over 91% af de adspurgte svarer, at de er nervøse for at misse vigtige beskeder, hvis den digitale post skal læses fra flere forskellige digitale postkasser.

I hvor høj grad vil du være nervøs for at misse vigtige beskeder, hvis post skal læses i forskellige postkasser?

 

 

Undersøgelsen viser også, at 96% af brugerne foretrækker at se deres offentlige post på e-Boks via web eller mobil.   

En meget stor del af danskernes post er i dag digital. 95% af dem, der modtager digital post, læser det via e-Boks, hvor de kan få et samlet overblik over digital post fra både offentlige myndigheder og private organisationer og virksomheder.

 

Se her de yderligere resultater, der kom frem i den omtalte undersøgelse.

 

Hvad er din foretrukne kanal for at se digital post fra det offentlige?

 

I hvor høj grad finder du, det er en god idé, at man kan læse sin post fra det offentlige i flere digitale postkasser?

 

Kilde: Undersøgelsen er gennemført af e-Boks i februar 2019 online blandt 1.500 web- og mobilbrugere.