18-03-2021

Corona-pandemien har ikke lagt en bremse på udviklingen i e-Boks A/S, der kommer ud af 2020 med solid vækst på både top- og bundlinje. Væksten er drevet af både modne nordiske hjemmemarkeder og nye internationale satsninger. Vi har 20-års jubilæum, men på nogle markeder er vi stadig en startup, lyder det fra CEO Ulrik Falkner Thagesen.  

Selvom 2020 over hele verden var præget af corona-pandemien, har det ikke sat sig spor i e-Boks’ forretning. e-Boks præsterede i 2020 sit bedste år nogensinde på toplinjen med en samlet omsætning på 266,7 mio. kr., svarende til en vækst på ca. 15% i forhold til 2019. Set over de seneste fire år er e-Boks vokset omkring 50% i omsætning. Resultatet efter skat i 2020 blev 41 mio. kr., og det vækker tilfredshed hos CEO Ulrik Falkner Thagesen:

- Flere ting er gået op i en højere enhed i 2020. Vi er lykkedes med at skabe vækst både i Danmark og i vores internationale forretning. Vi leverer solidt på vores kerneforretning, hvor antallet af leverede dokumenter er steget omkring 18% til 610 mio. Og samtidig har vi formået at etablere nye services, som er kommet godt på vej. Så alt i alt står vi med en rigtig sund virksomhed, forklarer han.

 

20-årig startup

I 2021 kan e-Boks A/S fejre sit 20-års jubilæum. På det danske hjemmemarked er e-Boks en etableret og moden aktør, men i det internationale perspektiv, som i stigende grad fylder i forretningen, tilbyder e-Boks noget, som er helt unikt og nyt.

- Man kan betragte e-Boks som en 20-årig, der er klar til at flytte hjemmefra og rykke ud i verden. Vi har brugt 20 år på at bygge fundamentet i Danmark, og vi har 20 millioner brugere i dag – hovedsagelig i Norden. Men mange andre lande mangler stadig dét, vi kan og tager for givet, når det kommer til sikker digital infrastruktur. Så ude i verden er vi paradoksalt nok en startup, forklarer Ulrik Falkner Thagesen. Han fortætter:

- Corona har bestemt ikke gjort efterspørgslen mindre. Vi har mange dialoger i gang i forskellige lande, som er blevet bevidste om, hvor værdifuldt det er at have en velfungerende og sikker digital infrastruktur, hvor myndighederne kan levere kritisk information til borgerne. Pandemien har kun accelereret digitaliseringen, og vi har fået en større samfundsopgave i at bringe det, vi kan, ud i verden.

 

Strategiske partnerskaber og ny teknologi

I e-Boks’ forretning er der sat en række vigtige strategiske tiltag i gang, der skal geare virksomheden til større international udbredelse. Det gælder både i forhold til salgsstruktur og teknologiudvikling.    

- I de nordiske lande er e-Boks udbredt under eget brand, og vi har det fulde ansvar for at drive den tekniske platform. Men vi har investeret markant i en ny, international platform, som i højere grad bliver en platform-as-a-service, dvs. en byggeklods, der kan kobles sammen med de respektive systemer, man har i det enkelte land. Vi kan stadig styre teknikken fra Danmark, og det vil også skabe arbejdspladser her. Men vi bygger i stigende grad et salgs-setup, hvor vi etablerer vi os sammen med dygtige lokale partnere på forskellige markeder - især når vi kommer længere væk fra Danmark. Alt i alt styrker det vores mulighed for at skalere forretningen fremadrettet, forklarer Thagesen.

 

1 million installationer af e-Boks Plus

På de nordiske markeder er et af de nyeste tiltag lanceringen e-Boks Express, som gør det nemt for SMV’er at sende sikker digital post, så de bl.a. kan leve op til GDPR-kravene.

Derudover fortsætter udviklingen af e-Boks Plus, som rummer en række services i e-Boks-appen, der ligger ud over den klassiske dokumentlevering. Antallet af installationer har rundet en million, og der er stor interesse for både Digital Servicebog, automatiske kvitteringer fra Storebox og juridiske services.

- e-Boks Plus er et godt eksempel på, at det er muligt at udbygge en velfungerende digital platform med ny funktionalitet, så vi ikke skal lave en ny, dyr infrastruktur eller have borgerne ind på nye løsninger hver gang, myndigheder eller private udbydere skal lancere en ny tjeneste. Det kommende coronapas er et godt eksempel på en service, der vil passe perfekt i e-Boks, fordi vi kan håndtere fortrolige personoplysninger på en sikker måde i et univers, som brugerne kender i forvejen. Vi håber, at det er et perspektiv, som flere løsninger vil indtænke fremover, slutter Ulrik Falkner Thagesen.

 

 

Hoved- og nøgletal for e-Boks A/S:

DKK tkr.

2020

2019

Revenue

266.668

231.044

Gross profit/loss

114.369

102.808

Operating profit/loss

45.596

50.910

Net financials

(430)

(393)

Profit/loss for the year

41.055

39.459

Equity

122.179

81.069