e-Boks ingår samarbete med Digital-Servicebook.com

Det är goda nyheter för bilägare i både Sverige, Norge och Danmark. De får nu lätt tillgång till bilens servicehäfte direkt i e-Boks appen efter att Digital-Servicebook och e-Boks har ingått ett samarbete.

Person kollar på e-Boks appen i en bil

Den digitala serviceboken i e-Boks är resultatet av ett samarbete mellan digitala brevlådan e-Boks och Digital-Servicebook.com. Samarbetet innebär att bilägare slipper hålla koll på en fysisk pappersbok, eftersom den digitala serviceboken blir lättillgänglig direkt från e-Boks-appen. Om man i framtiden ska sälja bilen ger den digitala serviceboken ett starkt mervärde eftersom det blir tydligt vilken exakt service som utförts, och hur många kilometer bilen har kört.

 

Digital servicebok

Idag erbjuder 300 av koncernens verkstäder, som bland annat inbegriper Mekonomen och Meca, digitala serviceböcker och målet är att fortsätta rulla ut den uppskattade lösningen till fler verkstäder.

 

"Framöver kommer verkstäder som använder vår digitala servicebok att kunna skicka information och dokumentation på fordon direkt till kundernas e-Boks app. Vårt mål är att skapa ett system som både skyddar bilägare och gör vardagen enklare för verkstäderna. Vi är övertygade att det här är något som kommer att höja standarden i branschen", säger Martin Jensen, VD på Digital-Servicebook.com och tillägger:

 

"Varje år luras bilköpare i Europa på miljardbelopp på grund av bristfällig dokumentation och fusk med mätarställningar. Med den nya digitala serviceboken är det snart historia".

 

Samarbete i fokus

Samarbete är ett viktigt element i strategin bakom utvecklingen av e-Boks nya app. I början av 2018 satte e-Boks för första gången ord på sin vision om att bli en plattform, där andra leverantörer kan koppla upp sig mot appen och erbjuda sina egna tjänster till e-Boks användare, precis som Digital-Servicebook.com har gjort.

Tjänsten har lanserats i Sverige, Norge och Danmark i början av 2020. För e-Boks är lanseringen ett steg på vägen mot sin vision.  

 

"Många svenskar har visserligen redan skaffat en digital brevlåda, men det är uppenbart för oss att det fortfarande befinner sig i ett väldigt tidigt skede sett till de ytterligare tjänster som erbjuds. För oavsett vilken digital brevlåda du väljer kommer du fortfarande att få skatteåterbäringen tidigare än andra - men de tjänster som erbjuds skiljer sig åt och där kommer vi att lägga mycket krut på att bygga ut vår plattform", säger Mads Bach, Product Manager på e-Boks.

 

Sedan lanseringen av e-Boks nya app har där inletts en rad dialoger med företag, som vill erbjuda sina tjänster i appen. Även om det finns plats för många fler tjänster, har plattformen nu uppnått en mogenhet, som betyder att den är tillgänglig för miljoner av e-Boks användare i Sverige, Norge och Danmark.

 

Du kan läsa mer om tjänsten "Digital Servicebok” här.

Om du är intresserad av att veta mer om e-Boks Plus och möjligheten att erbjuda tjänster i e-Boks appen, kan du läsa mer här.