Scandic digitaliserar med e-Boks

 

Scandic tar hjälp av e-Boks för att digitalisera sina HR-processer. I ett första steg erbjuder hotellkedjan sina 5000 anställda i Sverige digitala lönespecifikationer. Härnäst ska de även se över fler processer för att på sikt exempelvis kunna låta nyanställda signera sina avtal utan att behöva hantera fysiska dokument.

 

Vi är jätteglada över att ha fått den här lösningen på plats, där vi kan hantera lönespecifikationer digitalt för alla anställda på ett säkert och enkelt sätt. Det är en stor effektivisering i sig, men framförallt valde vi e-Boks eftersom vi vill ha möjligheten att i framtiden digitalisera fler kommunikationsprocesser, även de som kräver dialog och signering. Ett naturligt nästa steg kan vara att även digitalisera hela processen för våra anställningsavtal, säger Kerstin Sehlberg, Lönechef på Scandic.

 

Digitalisering frigör tid till strategiskt HR-arbete

e-Boks har lång erfarenhet av digitalisering av HR-funktionen för ett antal nordiska företag. Hantering och administration av avtal är tidskrävande för HR-avdelningar, eftersom många fortfarande signerar alla dokument fysiskt. Därefter blir signaturen skannad och informationen läggs in manuellt, medan e-Boks tvärtom erbjuder en komplett lösning för HR-kommunikation. Digitalisering av HR-arbetet innebär en betydande effektivisering av administrativa rutiner, och gör att HR-funktionen får mer tid till strategiskt HR-arbete, säger Susanne Søndahl Wolff, e-Boks kommunikationsdirektör.

 

Skandinaviens ledande aktör inom digitalisering

e-Boks hjälper företag och organisationer att digitalisera hela sin kommunikation, från avtalssignering till utskick och kunddialog. Över 30 000 nordiska företag i både privat och offentlig sektor använder e-Boks idag, och e-Boks hanterar över 300 miljoner dokument per år. Att Scandic väljer e-Boks när de tar det här steget mot att digitalisera sin kommunikation är såklart en fjäder i hatten. Framförallt är det roligt att de liksom vi har ambitionen att på sikt digitalisera alla sina kommunikationsprocesser. Att digitalisera brev är för oss bara steg ett, säger Susanne Søndahl Wolff.

 

Affären är ett samarbete mellan Scandic, PostNord och e-Boks. Läs mer om e-Boks olika lösningar här.