Øvselskjøringsbevis i e-Boks Pluss

Nå kan nordmenn få tilgang til sitt øvelseskjøringsbevis direkte i e-Boks appen via tjensten «Mine bevis». Tjensten tilbys i samarbeid med Statens Vegvesen.  

MineBevis on phonescreen

Med øvelseskjøringsbevis direkte i e-Boks appen, gir det større frihet til øvelseskjøring når det skulle passe for e-Boks sine brukere. Beviset er gyldig ved fremevisning til offentlige myndigheter og erstatter det fysiske beviset det har vært krav om å ha med i bilen. 

Til nå har det vært to mulige måter å fremvise beviset; en papirversjon med underskrift og stempel fra Statens vegvesen, og et elektronisk ved innlogging på SVVs nettside. Dette vil fortsatt være gjeldene bevis, men det åpnes nå for flere elektroniske måter å dokumentere at man har fullført trafikalt grunnkurs.

 

Statens Vegvesen vektlegger dette i den nye løsningen:

  • Det vil tydelig fremgå på bevisene om de er gyldige
  • Om personen har gjennomført trafikalt grunnkurs i lys årstid, vil det stå gyldighetsperiode
  • Navn og personnummer fremkommer på beviset, og det skal også fremvises annen gyldig legitimasjon

Enkelt å komme igang

For å få tilgang til tjenesten skal personen være bruker hos e-Boks, og ha lastet ned e-Boks sin app. Med Appen får man tilgang til «Pluss»-seksjonen hvor man videre kan velge tjenesten Mine Bevis. Så skal man bare legge til tjenesten, «Mine Bevis» for å få tilgang til det digitale øvelseskjøringsbeviset.


Merk

  • Om brukeren ikke har fått tilsendt sitt øvelseskjøringsbevis i sin digitale postkasse, vil det komme en blank side opp etter at tjenesten er lagt til. 
  • Når beviset er innhentet, vil dette bli lagt til på brukerens profil.

Du er velkommen til å gi dine tilbakemeldinger eller forslag til denne tjenesten direkte i appen vår. Hvis du er interessert i å lese mer om e-Boks Pluss og muligheten for å tilby tjenester i appen vår, kan du lese mer her