Kundene til Velliv ønsket digital kommunikasjon – og fikk det

Frem til 2015 sendte pensjonsselskapet Velliv størstedelen av posten til kundene som fysisk post. Det var dyrt, og løsningen stemte ikke overens med kundenes forventninger. I dag kommuniserer partene hovedsaklig via e-Boks.

Människor på kontor

Velliv leverer pensjonsløsninger til mer enn 300 000 kunder og er Danmarks tredje største firmapensjonsselskap. Likevel sendte selskapet størstedelen av posten til medlemmene som fysisk post inntil 2015. Det var dyrt for virksomheten, og det stemte heller ikke overens med kundenes forventninger. Langt de fleste kundene foretrakk digital post. Derfor falt valget på løsningen til e-Boks.

– Med den nye løsningen kan vi kommunisere med kundene på en rask måte. Fra vi har sendt meldingen til den havner i kundens e-Boks, går det kun tre-fem sekunder. Det betyr at vi kan sitte med en kunde i telefonen og sende et dokument som vedkommende kan ta imot og lese i løpet av samtalen. Med vanlig post ville det ta omkring fem-seks dager, sier Per Lyngh Sørensen, IT-ekspert hos Velliv.

 

Stor innsparing

Velliv sender nå post som havner i kundenes e-Boks. Kundene får en bedre opplevelse – og Velliv oppnår en stor økonomisk innsparing.

– I tillegg til at kundene får en bedre opplevelse end tidligere, er det naturligvis et stort økonomisk incitament for å digitalisere forsendelsene siden vi sparer porto hver gang vi sender digitalt, sier Per Lyngh Sørensen.

Kunden mottar posten raskere enn før, men det gir også noen interne fordeler for Velliv.

– Vi har kunne optimere en rekke arbeidsoppgaver. Dels er det lettere å håndtere de manuelle forsendelsene, men i tillegg har vi også en rekke systembrev, som oversikter, påminnelser og lignende. Systemet kjører disse automatisk om natten, og de frigis og blir sendt om morgenen, uten at vi trenger bekymre oss om det.

 

Kommunikasjon i e-Boks 

De aller fleste av kundene til pensjonsselskapet foretrekker å motta brev i e-Boks.

– På nåværende tidspunkt har omkring 75 prosent av kundene våre gitt oss tillatelse til å sende post til dem i e-Boks. Vi benytter løpende en slags «banke-på-løsning» for å få flere til at melde seg på, og vi mottar cirka 140 påmeldinger om dagen, så det går stadig fremover, sier Per Lyngh Sørensen.

 

Les mer om e-Boks sine løsninger her: 

Har du spørsmål om e-Boks: salg@e-boks.no