LB Forsikring optimerer kommunikasjonen med e-Boks

Forsikringsselskapet LB Forsikring har daglig kontakt med nesten 400 000 medlemmer i Danmark. For å spare omkostninger på fysiske forsendelser har man konvertert medlemskommunikasjonen fra fysisk post til e-Boks.

Kvinna som använder en laptop

Forsikringsoversikter, påminnelser og lojalitetsrabatter er bare noen av emnene LB Forsikring kommuniserer løpende med medlemmene om. Før i tiden foregikk det via utsendelse av fysiske brev, men i løpet de siste årene har LB Forsikring i større og større grad benyttet digitale plattformer til medlemskommunikasjon.

Kommunikasjonshuset InterMail, som er en av de danske distributørene til e-Boks, har hjulpet LB Forsikring med å konvertere medlemmene fra fysisk til digital post via e-Boks. I dag har de overført nesten 40 prosent av medlemmene.

– Fysiske brev er generelt svært kostnadskrevende, og vi arbeider derfor hele tiden med å digitalisere så stor del av medlemskontakten som mulig. Det innebærer også at vi konverterer medlemmene over på e-Boks. I samarbeid med InterMail har vi overført nesten halvparten av medlemmene våre. Det sparer oss sju danske kroner pr. forsendelse, og det blir en hel del i det lange løp, sier driftssjefen hos LB Forsikring, Henrik Hansen.

 

Enkel og praktisk konvertering

Konverteringen til e-Boks kan skje direkte i e-Boks når medlemmene er aktive. Her blir de tilbudt å motta post fra LB Forsikring i e-Boks i stedet for med fysiske brev. Det er, i følge Henrik Hansen, en praktisk måte å konvertere til e-Boks siden medlemmene allerede befinner sig i e-Boks-universet. LB Forsikring kommuniserer i dag minimum én til to ganger årlig med hvert enkelt av de 400 000 medlemmene via e-Boks.

– Vi sender hver måned opptil 100 000 dokumenter via e-Boks. Det er enkelt og praktisk å bruke, og det sparer oss for omkostninger og ressurser hver dag, sier Henrik Hansen.

 

Kontrakter underskrives direkte i e-Boks

Det er likevel ikke kun den eksterne kommunikasjonen med medlemmene som LB Forsikring bruker e-Boks til. Også LB Forsikrings HR- og juridiske avdeling kommuniserer med nåværende og nye medarbeidere og sender for eksempel lønnsslipper og ansettelseskontrakter via e-Boks. Det er slutt på å sende ansettelseskontrakter frem og tilbake via posten når vi ansetter. Nye medarbeidere mottar og leser nemlig ansettelseskontrakten direkte i e-Boks og kan deretter skrive ut kontrakten med sin NemID (som svarer til det norske BankID), forteller Henrik Hansen og legger til:

– Det sparer oss mye tid og omstendelige prosesser når vi kan sende ansettelseskontrakter og lønnsslipper ut gjennom e-Boks. Portalen fra InterMail er skreddersydd spesielt for oss, så den har nøyaktig de funksjonene vi har behov for. Våre nyansatte er også glade for prosessen fordi ansettelsesprosessen blir mer effektiv, forteller HR-konsulent hos LB Forsikring, Henriette Wager. 

Les mer om e-Boks sine løsninger her: 

Har du spørsmål om e-Boks: salg@e-boks.no