Tips og triks

1: Hvordan registrerer jeg meg?

Svar

 

 

Du registrerer deg på e-Boks ved å trykke på «Registrér deg» på startskjermen. Fyll ut navnet ditt samt e-postadressen du vil bruke. Når du trykker på «Fortsett», får du angi et valgfritt passord.

 

Når du har angitt passordet, må du verifisere deg med BankID for å få tilgang til din digitale post. Du må lese gjennom og akseptere e-Boks sine vilkår og betingelser før du kan logge på.

 

Ferdig! Du er nå en e-Boksbruker.

2: Kan jeg få den gamle appen tilbake?

Svar

Nei, det kan du dessverre ikke. I tillegg til digital post, inneholder den nye appen en rekke nye typer tjenester i det som heter e-Boks Pluss. Derfor har vi valgt å oppdatere brukergrensesnittet i appen. Du bestemmer selv hvilke tjenester du ønsker og har dermed full kontroll over innholdet. Du kan naturligvis også velge ikke å benytte deg av disse tjenester og bruke e-Boks som du vanligvis gjør. 

3: Hva er e-Boks Pluss?

Svar

 

 

e-Boks Pluss er snarveien din til en rekke nye tjenester. Ved å trykke på «Pluss» kan du lese om hver tjeneste og legge til de tjenestene du ønsker.

 

I hver tjeneste har du mulighet til å velge bestemte innstillinger ved å trykke på tannhjulet øverst i hjørnet.

 

 

Her kan du også fjerne eller legge til bestemte tjenester på startskjermbildet for enkel tilgang til dem.

 

4: Hvor kan jeg finne de digitale dokumentene mine?

Svar

 

 

Hvis du har logget på med BankID eller mobiltilgang, finner du dine dokumenter ved å klikke på «Post»-ikonet nederst i appen og velger deretter «Innboks».

 

 

 

Hvis du tidligere har brukt e-Boks appen og ikke lenger kan finne enkelte dokumenter i innboksen, så kan årsaken være at du tidligere har valgt å autoarkivere post fra en bestemt avsender til en mappe som du selv har opprettet.

 

For å finne disse dokumentene kan du velge «Mapper» i stedet for «Innboks». Under «Mapper» kan du se mappene du har opprettet. Trykk på riktig mappe for å finne det arkiverte dokumentet ditt.

 

 

Du kan også se post fra en spesifikk avsender ved å klikke på deres logo i oversikten øverst. Det er mulig å sveipe til venstre for å se flere avsendere.

 

Hvis du har logget på med e-post, må du verifisere deg med BankID før du kan få tilgang til den digitale posten din. Pålogging med e-post gir deg kun tilgang til selve appen samt utvalgte tjenester. Den gir ikke tilgang til dokumenter eller annen e-Boks-funksjonalitet, som for eksempel signering og betaling. 

5: Hvordan logger jeg på den nye appen?

Svar

Hvis du ikke har brukt den tidligere appen vår:

 

 

 

 

For å logge på den nye appen trykker du på «Logg på», deretter velg «Logg på med BankID». Heretter kan du logge på raskere ved å aktivere mobiltilgang. 

 

Opprett et passord som du vil bruke på alle dine mobile enheter når du skal logge på e-Boks.

 

 

Når du har opprettet et passord, klikker du på «Fortsett». Her får du mulighet til å aktivere fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning hvis enheten din støtter dette.

 

Hvis du har brukt den tidligere appen vår:

 

 

For å logge på den nye appen trykker du på «Logg på». Den første gangen må du logge på med BankID. Deretter kan du logge på via mobiltilgang ved å angi passordet du tidligere opprettet i e-Boks.

 

Trykk på «Glemt passord» hvis du ikke husker passordet ditt. Følg videre instruksjoner for å tilbakestille passordet ditt.

 

 

Når du har fylt ut passordet ditt, kan du trykke videre på «Fortsett». Videre får du også mulighet til å aktivere fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning hvis enheten din støtter dette.

6: Må jeg logge på med BankID hver gang?

Svar

Nei, det behøver du ikke. Du skal kun verifisere deg med BankID én gang på enten mobil eller nettbrett. Hvis du bruker både mobil og nettbrett, må du verifisere deg på alle enheter for å få tilgang. Hvis du ikke velger å aktivere mobiltilgang etter å ha logget på med BankID, så må du bruke BankID hver gang. Vi anbefaler at du aktivere mobiltilgang hvis du vil slippe å bruke BankID hver gang. 

7: Hva kan jeg se på startskjermbildet i den nye appen?

Svar

Øverst på startskjermbildet vil du kunne se ulest post samt post du må reagere på, f.eks. dokumenter som krever underskriften din. 

På startskjermbildet finner du også tjenester som du selv legger til på startskjermbildet. Se eventuelt nedenfor hvordan du legger til en tjeneste til startskjermbildet. Hvis du er en ny bruker av appen, så vil tjenesten «Tips & triks» være til stede når du åpner appen for første gang. 

8: Hvordan aktiverer jeg fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning?

Svar

 

For å aktivere fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning, så må mobiltilgang være aktivert og mobilen din må støtte det. Start med å logge på e-Boks med BankID. Når du er pålogget, trykker du på profilikonet øverst i hjørnet for å gå til Innstillinger. 

 

 

Her kan du velge om du vil aktivere fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning, forbli pålogget i appen i opptil en time samt logge av e-Boks. 

 

9: Hvordan kan jeg få post fra alle avsendere?

Svar

For å få digital post fra flest mulig avsendere, skal du sørge for at du "tilmelder alle" avsendere. Dette kan du gjøre både på mobilen i e-Boks sin app, eller i din nettleser. 

 

 

e-Boks app:

Logg deg inn i e-Boks appen og trykk på "Avsendere" i fanen neders på din skjerm. Velg deretter om du vil se "Offentlige myndigheter" eller "Private avsendere" 

Screenshot avsendere

 

Når du har trykket deg inn på eks. "Private avsendere", trykk på knappen "registrer", her vil det komme opp en tekstboks hvor du skal bekrefte at du vil tilmelde deg alle avsendere ved å trykke "OK".Screenshot registrér 

e-Boks på nettleser:

For å registrere alle avsendere på e-boks sine hjemmesider vil du som eksisterende bruker få opp en tekstboks når du logger inn på e-Boks videre skal du trykke "les mer". 

Videre trinn er som følger: 

  • Registrer
  • OK
  • Ferdig!

Om du derimot ikke får opp en tekstboks når du logger inn skal du selv trykke på "registrer avsendere" før du følger trinnene på samme måte som over. 

10: Hvordan ser jeg postkassene jeg har tilgang til?

Svar

Under «Post» har du mulighet til å velge mellom de postkassene du har tilgang til. Du finner dem i rullegardinmenyen øverst. 

11: Hvordan legger jeg til flere avsendere?

Svar

Under «Avsendere» har du mulighet til å se avsendere du er registrert hos. Her kan du også enkelt legge til flere avsendere. 

12: Hvor finner jeg innstillinger i den nye appen?

Svar

Du finner innstillingene ved å trykke på det lille profilikonet øverst i hjørnet i appen din (Apple: øverst til venstre; Android: øverst til høyre). 

Her finner du alle innstillingene som er tilgjengelig i appen vår, blant annet: 

 

Touch ID: Bruk telefonens fingeravtrykkssensor til å logge på e-Boks appen.

Forbli pålogget: Du forblir pålogget i opptli 1 time selv om du går ut av appen.         

13: Hvordan legger jeg til en tjeneste fra e-Boks Pluss?

Svar

Du finner en rekke forskjellige tjenester under seksjonen vi kaller «Pluss».

Her kan du lese mer om hver tjeneste og legge de til etter eget ønske. Ved å legge til en tjeneste fra en av våre partnere, gir du denne tilgang til visse opplysninger hvis du aksepterer vilkårene. Det fremgår tydelig av hver enkelt partnertjeneste hvilke opplysninger den krever samt dens brukervilkår. 

14: Hvordan logger jeg ut av appen?

Svar

Du kan logge ut ved å trykke på profilikonet øverst i hjørnet i appen og deretter på «Logg ut» nederst. Her finner du også de øvrige innstillingene. 

15: Hvorfor har e-Boks åpnet opp for at man kan registrere seg for tjenester fra andre bedrifter i den nye appen?

Svar

I den nye appen introduserer vi e-Boks Pluss, som er en snarvei til en rekke nye tjenester. Det er et frivillig tilbud til våre brukere i ønsket om å gjøre hverdagen deres ennå enklere. Du bestemmer selv hvilke tjenester du ønsker og har dermed full kontroll over innholdet. Du kan naturligvis også velge ikke å benytte deg av disse tjenester. 

16: Koster det noe å bruke e-Boks Pluss?

Svar

Nei, tilgang til e-Boks Pluss er gratis. Vi har åpnet opp for at enkelte tjenester kan inneholde et betalingselement. Dette vil fremgå tydelig av hver enkelt tjeneste. 

17: Hvordan fjerner jeg en tjeneste eller legger den til på startskjermbildet?

Svar

Inne i hver enkel tjeneste har du mulighet til bestemte innstillinger ved å trykke på tannhjulet: 

Under innstillinger kan du velge å legge til en tjeneste på startskjermbildet eller fjerne den fullstendig. Vær oppmerksom på at ikke alle tjenester kan legges til startskjermbildet. Hvis du har lagt til bestemte partnertjenester, kan det hende at du må kontakte disse direkte for å fjerne opplysningene dine fullstendig. 

18: Jeg har et forslag eller tilbakemelding til appen. Hvor kan jeg henvende meg?

Svar

Inne i appens innstillinger har du mulighet til å gi tilbakemelding eller få mer hjelp. I e-Boks Pluss er det også en tilbakemeldingstjeneste, hvor du kan se forslag til nye tjenester. 

Her kan du stemme på en rekke forslag samt sende inn ditt eget forslag til en ny tjeneste i e-Boks Pluss.