30-03-2016

Med mere end 100 millioner logins årligt har e-Boks stor viden om brugernes adfærd omkring digital kommunikation. Den viden stilles snart til rådighed for afsenderne via en ny Business Intelligence-løsning.

business-intelligence-loesning.jpg

 

Hvornår på ugen skal vi sende breve ud til kunderne, for at flest muligt læser dem? Hvilke segmenter åbner dokumenterne først – og hvem får dem muligvis aldrig læst? Den slags spørgsmål er vigtige at få besvaret, når en afsendervirksomhed skal opnå den største effekt af sin kommunikation via e-Boks.

Brugerne åbner til sammen deres e-Boks mere end 100 millioner gange om året. På baggrund af disse logins opsamles der data om segmenter og adfærd. I dag leverer e-Boks allerede ad hoc-statistik til de afsendere, der efterspørger det. Men senere i 2016 er e-Boks klar med et nyt, standardiseret Business Intelligence-produkt, som giver adgang til faste analyser.

"Afsenderen, brugeren og e-Boks har en fælles interesse i, at dokumenter ikke bare bliver leveret, men også læst. Når e-Boks er en central kommunikationskanal, er afsenderne naturligt nok særligt optagede af, hvordan de optimerer både deres egne processer og kundens oplevelse. Ved at få adgang til vores BI-data får de en indsigt, som kan bruges til at forbedre kommunikationen til brugerne," fortæller Thomas Fjeldberg, Director of Business Development hos e-Boks.

Fra slutpunkt til en del af processen

Thomas Fjeldberg peger på, at det ofte er andre afdelinger i virksomhederne, der efterspørger Business Intelligence-data, end dem, e-Boks ellers er i dialog med. Den oprindelige kontakt er måske gået via økonomi- eller it-afdelingen, som har set på business casen omkring besparelser ved at overgå fra fysisk til digital post, og her har der ikke været så stort fokus på, om eller hvornår kunden læste det, der blev sendt.

"Nu kommer eksempelvis salg og marketing meget mere på banen og sætter fokus på brugeradfærden. e-Boks bruges i højere grad til tovejs-kommunikation, og der sendes flere og flere dokumenter, som kræver en reaktion fra brugeren. Fra at være et slutpunkt er e-Boks blevet en del af en proces i virksomheden. Det giver nogle andre overvejelser om, hvordan de når deres kunder," siger han.

Ikke på kompromis med sikkerheden

Ud over at få indsigt i, hvordan afsenderens egne kunder agerer, vil BI-løsningen kunne levere en benchmark på kommunikationsprofilen i forhold til resten af branchen. Ud fra det kan e-Boks pege på nogle forbedringspotentialer. Det bliver dog aldrig en marketingkanal på samme måde som Facebook, hvor annoncering kan målrettes individuelle profiler – alene af den grund, at afsendere kun kan sende dokumenter gennem e-Boks, hvis de har et kundeforhold til modtageren.

"Vi går ikke med kompromis med sikkerheden eller fortroligheden omkring vores data. Vi har som grundlæggende princip om aldrig at udlevere oplysninger om enkeltbrugeres adfærd. Det, vi stiller til rådighed, er en samlet statistisk information om kundegrupper og segmenter. Men det kan bruges til at sikre, at kommunikationen til eksisterende kunder bliver så effektiv som muligt. BI-løsningen kan selvfølgelig også bruges i kombination med nogle af vores aktive services, så afsenderne kan indhente analyser på, hvilken type brugere, der f.eks. er mest flittige til at underskrive dokumenter digitalt," forklarer Thomas Fjeldberg.

BI-løsningen er udviklet sammen med en kreds af afsendere, der også fungerer som test-piloter på projektet i foråret 2016. Den færdige løsning forventes tilgængelig i juni måned (som et tilvalg mod betaling) og kræver ingen særlig opsætning.