Tips & tricks

1. Hvordan logger jeg på den nye app?

Svar

Hvis du ikke har brugt vores tidligere app:

 

 

For at logge på den nye app trykker du på ”Log på”. Derefter vælger du ”Log på med NemID”. Du kan fremover logge hurtigere på ved at aktivere mobiladgang. Vælg en adgangskode som du vil bruge på alle dine mobile enheder, når du skal logge på e-Boks.

 

Når du har skrevet din adgangskode, klikker du på ”Fortsæt”. Herefter får du mulighed for at aktivere fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse hvis din telefon understøtter dette.

 

Hvis du har brugt vores tidligere app:

 

 

For at logge på den nye app trykker du på ”Log på”. Den første gang skal du logge på med NemID. Derefter kan du logge på med mobiladgang ved at angive den adgangskode du tidligere har brugt. 

 

Hvis du ikke kan huske din adgangskode, kan du trykke på ”Glemt adgangskode”. Følg instruktionerne for at nulstille din adgangskode.

 

Når du har skrevet din adgangskode, skal du trykke på ”Fortsæt” for at komme videre. Herefter får du mulighed for at aktivere fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse hvis din telefon understøtter dette.

2. Skal jeg logge på med NemID hver gang?

Svar

Nej det behøver du ikke. Du skal kun verificere dig med NemID én gang på enten mobil eller tablet. Hvis du benytter både mobil og tablet, skal du verificere dig på alle enheder for at få adgang. Hvis du vælger ikke at aktivere din mobiladgang efter at have logget på med NemID, så skal du bruge NemID hver gang. Derfor bør du aktivere din mobiladgang, hvis du vil være fri for at skulle bruge NemID hver gang.

3. Hvordan får jeg aktiveret Touch ID / Face ID (login med fingeraftryk / ansigtsgenkendelse)?

Svar

 

 

For at aktivere fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse skal din telefon understøtte det og du skal have aktiveret mobiladgang. Start med at logge på e-Boks med NemID. Når du er logget på, trykker du på profilikonet øverst oppe for at tilgå indstillinger.

 

Her kan du vælge at aktivere fingeraftryk eller ansigts genkendelse. Du kan også vælge at forblive logget på i op til én time per gang samt logge ud af e-Boks.

 

Hvis du ikke kan se knappen til at aktivere fingeraftryk, har du muligvis ikke aktiveret mobiladgang. Prøv at slette din profil fra log-på siden. Bare rolig, ingen dokumenter bliver slettet. Log derefter på med NemID. Nu skulle du gerne få mulighed for at aktivere mobiladgang og derefter fingeraftryk.   

4. Hvordan får jeg adgang til min digitale post?

Svar

 

 

Hvis du er logget på med NemID eller mobiladgang, finder du en oversigt over din nyeste post øverst på startsiden:

Du kan vælge at se alt din post ved at trykke på "Vis alle" øverst på startsiden. Du kan også trykke på "Indbakke" nederst for kunne vælge post fra en specifik afsender:

Du kan se post fra en specifik afsender ved at klikke på deres logo i oversigten øverst. Det er muligt at swipe til venstre for at se flere afsendere. 

 

Hvis du ikke finder dit dokument i indbakken, kan det være fordi, at du tidligere har valgt at autoarkivere dokumenter fra en bestemt afsender til en mappe, du selv har oprettet. Hvis det er tilfældet, så prøv at gå ind i “Mapper” og find dokumentet i én af dine mapper der. Alternativt, kan du trykke på "Vis alle" ud for "Nyeste post" på startsiden. 

 

Hvis du har logget på med e-mail, skal du verificere dig med NemID før du kan få adgang til din digitale post. Login med e-mail giver dig kun adgang til selve appen samt udvalgte services. Den giver ikke adgang til dokumenter eller anden e-Boks funktionalitet såsom signering og betaling.

5: Hvad er e-Boks Plus?

Svar

 

 

e-Boks Plus er din genvej til en række nye services. I sektionen "Plus" kan du se en oversigt over de forskellige services og tilføje dem du ønsker. 

 

Kræver en service adgang til dine informationer skal du give din tilladelse først.

 

I hver service har du mulighed for at tilgå bestemte indstillinger ved at trykke på tandhjulet øverst oppe. Her kan du også fjerne eller lægge bestemte services til startsiden så du har nem adgang til dem.

6. Hvad kan jeg se på startsiden af den nye app?

Svar

Øverst på startsiden vil du kunne se din nyeste post.

Under ”Hjem” finder du også de services du selv tilføjer til ”Hjem” siden. Se evt. nedenfor hvordan du tilføjer en service til ”Hjem” siden. Er du ny bruger af appen vil vores Tips & Tricks service være tilføjet når du første gang åbner appen.

7. Hvordan ser jeg de postkasser jeg har adgang til?

Svar

Under “Indbakke” har du mulighed for at vælge mellem de postkasser du har adgang til. Du finder dem i dropdown menuen øverst.

8. Hvordan underskriver jeg et dokument?

Svar

Hvis afsenderen har givet dig mulighed for at underskrive et dokument direkte i e-Boks, vil det tydeligt fremgå ved selve dokumentet:

Efter at have læst dokumentet kan du vælge at underskrive det, hvis du er enig i indholdet. Det gør du ved at trykke på "Underskriv":

Herefter vil du blive bedt om at verificere dig med NemID og dokumentet kan nu underskrives digitalt.

9. Hvordan betaler jeg en regning?

Svar

Hvis afsenderen har givet dig mulighed for at betale en regning direkte i e-Boks, vil det tydeligt fremgå ved selve dokumentet:

Efter at have gennemgået regningen kan du vælge at betale den. Det gør du ved at trykke på "Betal":

Herefter vil du blive bedt om at vælge betalingsmåde. eksemplet nedenfor kan du vælge at betale med betalingskort. Bemærk at det er afsenderen som bestemmer hvilke betalingsmåder, der stilles til rådighed. 

10. Hvordan tilføjer jeg flere afsendere?

Svar

Under “Afsendere” har du mulighed for at se de afsendere du er tilmeldt. Her kan du også nemt tilføje flere afsendere.

11. Hvor finder jeg indstillinger i den nye app?

Svar

Du finder indstillinger ved at trykke på det lille profil ikon oppe i hjørnet af din app (Apple: oppe til venstre, Android: oppe til højre).

Herinde finder du alle de indstillinger, som er tilgængelig i vores app, bl.a.:

 

Touch ID/Fingeraftryk: Brug din telefons fingeraftrykssensor til at logge på e-Boks appen.

Forbliv logget på: Du forbliver logget på i op til 1 time selvom du går ud af appen.

12. Hvordan logger jeg af appen?

Svar

Du logger af ved at trykke på profil ikonet oppe i øverste hjørne af appen og derefter på “log af” i bunden. Herinde finder du også de øvrige indstillinger.

13. Hvorfor har e-Boks åbnet op for at man kan tilmelde sig andre selskabers tjenester i den nye app?

Svar

I vores nye app introducerer vi e-Boks Plus, der er en genvej til en række nye services. Det skal ses som et tilbud til vores brugere i ønsket om at gøre hverdagen endnu nemmere for brugerne. Du bestemmer selv, hvilke services du ønsker og har dermed fuld kontrol over indholdet. Du kan naturligvis også vælge ikke at benytte dig af disse services.

14. Kan jeg få den gamle app tilbage?

Svar

Nej, det kan du desværre ikke. Den nye app indeholder udover den digitale postkasse også en række nye typer services, i det som hedder e-Boks Plus, og derfor har vi valgt at opdatere brugerfladen i appen. Du bestemmer selv, hvilke services du ønsker og har dermed fuld kontrol over indholdet. Du kan naturligvis også vælge ikke at benytte dig af disse services og bruge e-Boks helt som du plejer.

15. Hvordan tilføjer jeg en service fra e-Boks Plus?

Svar

Du finder en række forskellige services under den sektion vi kalder “Plus”.

Her kan du læse mere om hver enkelt service og tilføje dem som du ønsker. Ved at tilføje en service fra en af vores partnere giver du denne adgang til visse oplysninger såfremt du bekræfter dens vilkår. Det fremgår altid tydeligt ved hver enkelt partner service, hvilke oplysninger den kræver samt dens brugervilkår. 

16. Hvordan fjerner jeg en service eller tilføjer den til forsiden?

Svar

Inde i hver enkel service har du mulighed for at tilgå bestemte indstillinger ved at klikke på tandhjulet:

Under indstillinger kan du vælge at tilføje en service til forsiden eller helt fjerne den. Bemærk at ikke alle services kan tilføjes til startsiden. Har du tilføjet bestemte partner services er det muligt at du skal kontakte disse direkte for at fjerne dine oplysninger helt.

17. Koster det noget at benytte e-Boks Plus

Svar

Nej, adgang til e-Boks Plus sektionen er gratis. Vi har åbnet op for at visse services kan indeholde et betalingselement. Dette vil dog tydeligt fremgå i hver enkelt service.

18. Jeg har et forslag eller feedback til appen. Hvor skal jeg henvende mig?

Svar

Inde i appens indstillinger har du mulighed for at give feedback eller få yderligere hjælp. I e-Boks Plus er der også en feedback service, hvor du kan se forslag til nye services.

Her kan du stemme på en række forslag samt indsende dit eget forslag til en ny e-Boks Plus service.