Underskrift på plads: e-Boks indgår tilslutningsaftale om visning af offentlig post

Digitaliseringsstyrelsen og e-Boks har nu den formelle aftale på plads, som betyder, at næste generation af Digital Post fra det offentlige (NgDP) også vil blive vist i danskernes e-Boks.

Dato 7. September 2021
woman-with-phone-in-denmark copy
e-Boks
e-Boks

D. 24. august 2021

Underskrev e-Boks og Digitaliseringsstyrelsen en tilslutningsaftale, der sikrer, at post fra det offentlige kan vises i e-Boks, når NgDP rulles ud.

Næste generation af offentlig Digital Post går i luften

Sidst på året forventer Digitaliseringsstyrelsen at kunne sende næste generation af offentlig Digital Post i luften. Og nu er en af de vigtige milepæle på plads. Den 24. august 2021 underskrev e-Boks og Digitaliseringsstyrelsen nemlig den tilslutningsaftale, der sikrer, at post fra det offentlige også kan vises i e-Boks, når NgDP rulles ud.

Vi har allerede gennem noget tid tilkendegivet vores ambition om, at danskerne også skal kunne få adgang til offentlig Digital Post i e-Boks fremover. Men med underskriften på tilslutningsaftalen har vi fået slået fast, at både afsendere og slutbrugere vil blive betjent via e-Boks fremover. Jeg tror, det giver en ro for både professionelle og private brugere, at de nu ved, at deres foretrukne platform til digital post også i fremtiden vil indeholde post fra både private virksomheder og offentlige myndigheder efter overgangen til det nye system, fremhæver Ulrik Falkner Thagesen, CEO i e-Boks.

 

Samlet postkasse for privat og offentlig post

Statistik fra den nuværende brug viser, at omkring 95% af borgerne logger ind via e-Boks for at læse deres post, mens kun ca. 5% logger ind via det offentliges egen portal, borger.dk. Derfor ville det medføre en kæmpe kommunikationsopgave, hvis e-Boks ikke blev en del af NgDP.

- Der er gennem de seneste år lagt en kæmpe indsats fra både kommuner, myndigheder og private virksomheder for at etablere e-Boks som en samlet postkasse, hvor borgerne kan få post fra både private og offentlige afsendere. Derfor føler vi også et stort ansvar for at fastholde og videreudvikle e-Boks, som er en central del af danskernes kritiske infrastruktur, forklarer Ulrik Falkner Thagesen.

Lanceringen af NgDP er blevet udskudt, men den seneste melding fra Digitaliseringsstyrelsen lyder, at løsningen vil være klar til lancering ultimo november 2021. I løbet af efteråret vil e-Boks præsentere et opdateret design for indbakken til både app og web. Der vil bl.a. være en opdeling mellem offentlig Digital Post og post fra private afsendere. Forventningen er dog, at der vil være tale om få ændringer, så brugerfladen vil for de fleste borgere være hjemmevant at finde rundt i.

Har du brug for at sende digital post?

Lad os fortælle dig om e-Boks platform

Kontakt os

  • Vi tilbyder virksomheder en moderne digital platform, der bygger på åbne standarder, API'er og open source teknologier.

  • Vi kan hjælpe med at styrke kommunikationen og interaktionen mellem virksomheder, organisationer, borgere, kunder og samfund.

  • Vi er stolte over, at vi i mere end 20 år har hjulpet virksomheder i Danmark og i andre lande med at digitalisere deres kundekommunikation.

Se flere nyheder