16-12-2020

Det kommer bag på mange forældre, at banken eller fritidsjobbet kan finde på at sende post til børnene digitalt. Men stadig flere virksomheder sender post elektronisk, så det giver god mening at holde øje med barnets e-Boks via funktionen Opret dit barn, forklarer e-Boks’ kommunikationsdirektør.

 

I Danmark får unge, der fylder 15 år, automatisk en digital postkasse. Det er nemlig bestemt ved lov, at alle borgere på 15 år eller derover skal kunne modtage beskeder fra offentlige myndigheder digitalt.

Børn og unge under 15 år kan dog godt modtage digital post i e-Boks, før de fylder 15 år. Stadig flere virksomheder sender nemlig deres post digitalt, og det betyder, at bankbreve, lønsedler fra fritidsjobbet eller post fra en privat sundhedssikring også kan havne i e-Boks. Og det er vigtigt for forældrene at være opmærksom på.

- Når barnet endnu ikke er fyldt 15, skal adgangen til e-Boks ske via forældrenes digitale postkasse. Det er nemlig først, når den unge bliver 15 år, at de med NemID selv kan logge på e-Boks og tjekke deres digitale post, forklarer Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

 

Ny service i appen giver nemmere adgang

Nu har e-Boks derfor lancereret en ny service kaldet Opret dit barn, som gør det nemt at etablere adgang via e-Boks-appen. Og den nemmere adgang giver flere fordele for både forældre og barn, påpeger Susanne Søndahl Wolff:

- Servicen gør det først og fremmest synligt for forældrene, at de med stor fordel kan oprette e-Boks til deres barn. Mange forældre bliver faktisk overraskede, når de opretter adgangen og opdager, at der allerede ligger ulæst post til barnet. Men det slipper de for fremover, da de nu vil modtage besked via e-mail om ny post til barnet, ligesom de kender det fra deres egen e-Boks, fremhæver hun og fortsætter:

- Ud over det er der også en fordel i, at forældrene kan hjælpe børnene godt i gang med digital post og tage ’e-Boks-snakken’. Selvom de unge er meget digitale, kan vi se, at en del har det svært ved den digitale post, blandt andet fordi, de relativt sjældent får nye beskeder. Nu kan de voksne hjælpe med at få de gode vaner kørt ind, og så kan barnet selv overtage, når det når en vis alder.

Selvom de unge er meget digitale, kan vi se, at en del har det svært ved den digitale post, blandt andet fordi, de relativt sjældent får nye beskeder.
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks

Findes under Plus i appen

Opret dit barn ligger som en funktion under Plus-sektionen i e-Boks-appen. Når servicen aktiveres første gang, skal du bruge barnets sundhedskort og eget billed-ID til verificering. Efter tre enkle trin er oprettelse og samtykke på plads, og du modtager en mail som bekræftelse.

e-Boks vil fremover udbygge appen med flere Plus-funktioner målrettet børn og unge. Det skal gøre det mere relevant for de yngre brugere at tjekke e-Boks regelmæssigt.

- Vi er klar over, at der skal være noget at komme efter i appen, hvis de unge skal gide at tjekke den regelmæssigt. Så vi har netop lanceret en Ung i job-funktion, hvor du kan beregne lønnen fra dit fritidsjob ud fra antallet af timer, ligesom vi giver let adgang til en række relevante jobportaler for unge. Og vi kommer sikkert til at kigge på flere services fremadrettet, slutter Susanne Søndahl Wolff.

Læs mere om "Opret dit barn" her.