13-07-2017

Digitaliseringsbølgen ruller på fuld kraft, og flere store danske selskaber har mulighederne i deres digitale selvbetjeningsuniverser under lup. Fleksible løsninger tilpasset den enkle kundes behov og nye måder at interagere med kunden på står øverst på ønskelisten. Her fortæller PFA Pension, Top Danmark og Tryg om deres fokusområder lige nu.

Det digitale kundeunivers i PFA Pension er under udvikling. ”Mit PFA”, som giver selskabets kunder en hurtig og enkel digital adgang til f.eks. deres pension og opsparing, skal videreudvikles, så kunderne bliver engageret i deres pension og får mest muligt ud af deres ordning.

”Derfor har vi blandt andet fokus på, hvordan vi onboarder nye kunder. Det kunne eksempelvis være via en sms eller e-mail, der fortæller, hvordan kunden kommer i gang med at bruge ”Mit PFA” og giver kunden mulighed for at udveksle oplysninger med os, så vi kan skræddersy vores anbefalinger,” forklarer Jens Gammelmark, direktør for Kommerciel Udvikling i PFA Pension.

”Jeg tror, at det i fremtiden bliver helt essentielt, at vi får vekslet øget viden om kunderne til fleksible løsninger, som nemt kan tilpasses individuelle behov,” forudser han.

digitale-selvbetjeningsuniverser.jpg

 

Større indsigt for kunden
Agilitet er også på agendaen i Top Danmark, som i de seneste år har robotificeret en række processer. Det betyder, at kunderne bliver ekspederet hurtigere og mere korrekt. Sideløbende har selskabet lanceret forskellige selvbetjeningsløsninger, eksempelvis en kundemappe, hvor kunderne kan se deres policer og følge deres skadesforløb skridt for skridt.

”Jeg tror, vi kommer til at finde nye, relevante måder at interagere med kunden på – ikke kun i skadetilfælde, men også i forhold til andre ydelser. Vi skal have mere agilitet i vores systemer og på vores platforme, så vi hurtigt kan tilpasse os,” siger Marianne Wier, koncerndirektør i Topdanmark.

Behov for digital viden
I et af landets andre store forsikringsselskaber, Tryg, har man valgt at lægge ekstra kræfter i at skabe et endnu bedre selvbetjeningsunivers for selskabets erhvervskunder. De vil i 2017 få en opdateret ”Min Side”, hvor de kan tjekke deres forsikringer, tilvælge, fravælge, indberette og meget mere.

”Forsikringer er jo ikke en vare, som folk bruger lige så ofte som deres netbank. Vores udfordring bliver derfor at få kunderne over i det nye selvbetjeningsunivers – og få dem til at bruge det,” konstaterer Lars Bonde, koncerndirektør i Tryg. Tilstrækkelige digitale kompetencer er ifølge Lars Bonde et vigtigt middel til at nå målet.

”Det bliver uundværligt at tilpasse vores egne digitale kompetencer, så vi i endnu højere grad har evnerne til at hjælpe kunderne digitalt. Det kommer til at kræve kompetenceudvikling, men formentlig også nye folk med specialiserede digitale evner,” siger han.