16-12-2020

 

Siden e-Boks i november 2019 relancerede deres app og introducerede en række nye funktioner og services i et såkaldt Plus-univers, har der været fuld fart på udviklingen. På blot et år er der tilføjet 14 nye services, som brugerne har taget godt imod, og nye partnere står i kø for at komme ombord.

 

 

Opret et testamente, saml al vigtig dokumentation om din bolig eller få et overblik over din kommunes servicetilbud. Det er blot nogle af de nye services, som nu er tilgængelige i din e-Boks app til glæde for de 4,7 millioner app-brugere. I dag indeholder appen 26 services, der er med til at gøre hverdagen lettere for brugerne, som nu kan tilgå en lang række services direkte i deres e-Boks app.

 

– Visionen med e-Boks Plus er at samle en lang række services et sted, der kan hjælpe, understøtte og supportere brugerne i deres dagligdag. Det gælder alt fra hjælp til den personlige administration til dialogen med myndigheder. Vi er nu godt i gang med at få ændret både brugerne og potentielle samarbejdspartners opfattelse af, hvad e-Boks kan bruges til, fortæller Mads Bach, Product Manger hos e-Boks.

 

Større værdi for brugerne
Med e-Boks Plus-appen bevæger e-Boks sig hen imod at være en selvbetjeningsplatform, der ikke kun er relateret til dokumenter, hvilket ellers har været kernen i e-Boks hidtil. I e-Boks Plus bestemmer brugerne selv, hvilke services de ønsker, og de har dermed fuld kontrol over indholdet.

 

I løbet af 2020 er der tilføjet 14 nye services i appen, der nu indeholder i alt 26 services, som gør Plus-universet endnu mere værdiskabende for brugerne, ifølge Mads Bach:

 

– Jo flere services, der kommer til, des større værdi giver det brugerne, fordi alt er samlet i én app, så brugerne nu kun skal logge ind et sted for at tilgå en lang række service.  Brugerne har mulighed for at skræddersy deres indhold og vælge til og fra blandt en masse services, der ikke nødvendigvis har med dokumenter at gøre.

 

Jo flere services, der kommer til, des større værdi giver det brugerne, fordi alt er samlet i én app, så brugerne nu kun skal logge ind et sted for at tilgå en lang række service.
Mads Bach, Product Manger hos e-Boks
Nye nordiske partnere ombord
e-Boks Plus har ikke alene haft vokseværk i Danmark, men også på det skandinaviske marked, hvor nordmændene og svenskerne har taget godt imod de nye funktioner i appen. For nyligt indgik e-Boks i et samarbejde med en svensk partner, der leverer servicen Påmind, som hjælper med at tjekke op på brugernes eksisterende abonnementsordninger. Derudover har e-Boks indgået et samarbejde med Norges svar på Digitaliseringsstyrelsen, Digitaliseringsdirektoratet (Digdir), og lanceret servicen Mine beviser. Her kan borgerne via e-Boks Plus for eksempel modtage midlertidige kørekort. I 2021 udvides servicen til at kunne håndtere beviser fra alle offentlige myndigheder.

 

– Vi mærker en stigende interesse for Plus, og vi holder partnermøder med nye serviceudbydere næsten ugentligt, der synes, det kunne være interessant at komme ind i Plus. Derfor kigger vi allerede nu ind i et nyt år, hvor vi kommer til at lancere en lang række nye services – og mange af disse vil også være partnerbaseret, fortæller Mads Bach.

 

– Desuden afholder vi løbende det, vi kalder for Ideation workshops, hvor service partnere har mulighed for at få sparring og vejledning i forhold til at få en service med i e-Boks Plus. Workshoppen er individuel og tager udgangspunkt i partnerens service. For at komme i betragtning til dette forløb, skal man sende os en pitch på sin service, fortsætter Mads Bach.

 

e-Boks har også selv haft travlt med udviklingen af nye app-services og har i løbet af 2020 lanceret fire nye, der har fokus på at hjælpe brugerne med at opbevare, dokumentere og skabe overblik over vigtige dokumenter relateret til bolig, værdigenstande og certificeringer så som uddannelsesbeviser samt kunde- og loyalitetskort.

 

Derudover har et vigtigt udviklingsfokus for e-Boks været at etablere et samarbejde med det offentlige. Det har udmøntet sig i servicen Min Kommune, hvor brugerne via appen kan få et overblik over og tilgå kommunale services indenfor sundhed, pasningstilbud, bolig, m.m.

 

Et udstillingsvindue til millioner af brugere
e-Boks er en platform, som danskerne kender i forvejen og har tiltro til, og det er ifølge Mads Bach en klar fordel for nye service partnere, der derfor ikke skal bruge kræfter på at opbygge kendskab eller en brugerbase.

 

– Ved at udstille services gennem e-Boks får udbyderne direkte adgang til vores 4,7 millioner brugere i appen. Det giver potentielle partnere et stærkt udgangspunkt og mulighed for at nå ud til et bredt publikum fra start. e-Boks er kåret som et af de mest troværdige brands flere gange i træk, og den tillid, vi har blandt brugerne, vil alt andet lige også smitte af på vores service partnere, fortæller Mads Bach.

 

Ved at udstille services gennem e-Boks får udbyderne direkte adgang til vores 4,7 millioner brugere i appen.
Mads Bach, Product Manger hos e-Boks
Internationale muligheder
e-Boks har i de seneste år arbejdet ud fra en ny internationaliseringsstrategi, hvor målet blandt andet er at udbrede platformen uden for Norden, hvor virksomheden i forvejen har en stærk position. Og netop det kan være et springbræt for både nuværende og nye serviceudbydere til at nå ud på nye markeder, ifølge Mads Bach:

 

– I takt med, at vi har fået hul på det internationale marked, er der også et potentiale for, at vores Plus service kan implementeres internationalt. Det er med til at gøre platformen interessant i et partnerperspektiv, fordi de kan bruge os som løftestang til at komme ind på det internationale marked og markedsføre og præsentere deres tjenester der.

 

I dag er e-Boks til stede i blandt andet Danmark, Sverige, Norge, Grønland og Irland.

 

Er du interesseret i at høre om mulighederne for at udstille services i e-Boks Plus, så læs mere og udfyld formularen her.