07-03-2017

Ifølge Brian Solis, Digital Analyst i Altimeter Group, oplever næsten ni ud af ti virksomheder, at de befinder sig midt i en stor digital omstilling og har gjort det de seneste år. Den tid, hvor breve med følsomme personoplysninger blev sendt med posten, er snart helt forbi, og den digitale interaktion vil tage over rigtig mange funktioner. Men hvad skal der til for at skabe vellykkede forandringsprocesser i ens virksomhed?

En del virksomheder i den private og den offentlige sektor har taget store skridt mod en digital hverdag, men der også mange der kæmper for at følge med i det digitale kapløb. Blandt andet har sundhedssektoren fået meget kritik for ikke at have udviklet sig i takt med teknologien, og for at informationshåndtering og dialog med brugerne foregår på en gammeldags og usikker måde.

Nu gør teknologien det muligt at arbejde på en anden måde, og stadig flere virksomheder digitaliserer deres arbejdsprocesser i meget høj grad. Vellykket digitalisering giver større kundetilfredshed, bedre brugeroplysninger, øget kundeloyalitet og styrket konkurrenceevne.

digital-dialog-er-fremtiden.jpg

Syv råd til at gennemføre vellykkede digitale forandringsprojekter

Mange virksomheder oplever i dag, at de er nødt til at digitalisere for at leve op til kundernes forventninger. Et spørgsmål, som mange imidlertid stiller sig selv, er, hvordan de skal nå i mål og blive en ægte fuldblods digital virksomhed. Herunder kan du læse syv gode råd til, hvordan du gennemfører vellykkede digitaliseringsprocesser i din virksomhed:

 • Knyt forandringsprocessen til en række overordnede mål
  Sørg for, at målet for forandringsprocessen er tæt knyttet til virksomhedens overordnede målsætninger.
 • Foretag tydelige prioriteringer
  Gør ikke alting på én gang. Sæt nogle klart prioriterede mål, og læg en tydelig plan for, hvordan de skal nås.
 • Sørg for, at folk er i stand til at gennemføre de digitale forandringer
  I organisationer, der formår at gennemføre digitale forandringsprojekter, bliver lederne tilbudt løbende kompetenceløft. På den måde gør man dem i stand til at tage ansvar for processen og udføre deres arbejdsopgaver, samtidig med at de får trænet deres digitale færdigheder.
 • Husk at fejre jeres fiaskoer
  Jürgen Kunz, chef hos Oracle, mener, at de eneste virksomheder, der vil overleve, er dem, der formår at finde på disruptive forretningsmodeller, som radikalt ændrer den måde, vi gør tingene på i dag. Derfor skal ledelsen opmuntre til at finde nye måder at arbejde på, og der skal være plads til at fejle. Ethvert fejltrin giver ny viden, som kan bruges på vejen mod en helt ny måde at arbejde på.
 • Skab forandringsvilje
  Få folk til at acceptere, at vejen fremad skabes, mens I går, og at mål, strategier og forudsætninger vil ændre sig undervejs. Der er aldrig et endeligt resultat med digitale projekter, alle skal være indstillet på, at de bedste digitale løsninger, konstant ændres i takt med brugernes forventninger og adfærd ændres.
 • Åben og samarbejdsvillig
  De virksomheder, der får succes med deres digitale forandringsprojekter, skaber en kultur med åbenhed og samarbejdsvilje, hvor ledelsens dør altid er åben. Information udveksles frit i organisationen for at forhindre silotænkning.
 • Beløn ønsket adfærd
  Etabler en tydelig struktur for belønning af ønsket adfærd og gode resultater undervejs. For en leder kan det indebære, at man fjerner hindringer eller fremhæver gode præstationer. Al forandring er smertefuld, og derfor er det vigtigt at etablere mekanismer, som motiverer til ny adfærd.