02-04-2020

iPhone showing information page on covid-19

 

Hvis du er over 15 år og er tilmeldt e-Boks, har du formentlig modtaget et brev den 20. marts 2020 fra Sundhedsstyrelsen med information om COVID-19. Brevet indeholdt blandt andet information om, hvad du skal gøre, hvis du oplever symptomer eller bliver syg, og hvordan du beskytter dig selv og andre mod smitte. Det er første gang nogensinde, at Sundhedsstyrelsen henvender sig direkte til alle borgere på én gang via e-Boks.

– I denne tid er det vigtigere end nogensinde at sikre, at informationer om COVID-19 når alle danskere. Vi ser det som vores pligt at udstikke korrekt information fra sundhedsmyndighederne på en lettilgængelig måde. Samtlige danskere har mulighed for at komme på e-Boks, og 94 procent af den digitale post fra det offentlige læses i dag via e-Boks. Så derfor er e-Boks en relevant kanal, når myndighederne skal kommunikere om Corona-tiltag, fortæller Hans Henrik Hasforth Holm, Sales Manager i e-Boks.

 

Samler information et sted

e-Boks har samlet de danske myndigheders informationer om COVID-19 i e-Boks appens Plus-univers, så brugerne har den seneste information lige ved hånden og let kan tilgå de korrekte retningslinjer fra myndighederne.

– I appens Plus-univers har vi oprettet en service, hvor både borgere og virksomheder kan tilgå myndighedernes fælles informationer om COVID-19. Samtidig har vi også oprettet en funktion, hvor du som borger kan tilbyde din arbejdskraft, da der kan opstå behov for ekstra arbejdskraft i forbindelse med den aktuelle situation. I løbet af cirka 10 dage har denne service fået 250.000 views, siger Kim Konstantin Sølbeck, Head of e-Boks Solutions.

e-Boks har indgået et samarbejde med de danske regioner, så borgere med en sundhedsfaglig baggrund, der ønsker at tilbyde deres arbejdskraft, kan registrere sig i regionernes jobbank.

 

Stigning i antal forsendelser

– I en krise som denne er kommunikation alfa og omega. Informationsflowet er massivt og befolkningens evne og lyst til at tilegne sig viden er større end under normale omstændigheder. Vi har derfor samlet alt relevant information fra myndighederne i vores Plus-univers i appen og sørger på den måde for, at danskerne bliver oplyst fra valide kilder, siger Kim Konstantin Sølbeck.

Samtidig oplever e-Boks også en stigning i antallet af forsendelser, der vidner om et langt større kommunikationsbehov fra virksomheder og myndigheder.

– Vi er klar over, at vi bærer et stort samfundsansvar i denne situation – og vi arbejder hurtigt og effektivt i forhold til at imødekomme virksomheders og myndigheders behov for at kommunikere hurtigt og effektivt under COVID-19, siger Kim Konstantin Sølbeck.

 

FAKTA

  • I e-Boks appens Plus-univers kan borgere og virksomheder nu tilgå alle myndighedernes informationer om COVID-19. Borgere kan samtidig tilbyde deres arbejdskraft i den region, de bor i, direkte fra appen.
  • Virksomheder kan via appen tilgå Virksomhedsguiden, som Erhvervsstyrelsen står bag, og finde svar på alt fra vejledning om kompensation til forebyggelse af smitte på arbejdspladsen.
  • e-Boks’ corona-service er udviklet i samarbejde med de danske sundhedsmyndigheder, Erhvervsstyrelsen, Rigspolitiet og regionerne.

 

Læs også Håndtering af Covid-19 i e-Boks