Corona-krisen sætter skub i digitalisering

Den globale COVID-19 pandemi, der lige nu ruller verden over, har været et wake up call for virksomheder og myndigheder og tydeliggjort fordelene ved øget digitalisering.

Dato 23. september 2020
woman with computer
e-Boks
e-Boks

Nye digitale løsninger

Og forretningsmodeller har vist sig at være ekstra værdifulde i denne krisetid hvor lande verden over har lukket ned.

COVID-19 har ændre vores samfund

COVID-19-pandemien har ændret vores samfund og levevis i stort set alle afkroge af verden og på samme tid sat skub i digitaliseringen. Virksomheder verden over er med kort varsel blevet tvunget til at revurdere deres måde at drive forretning på og digitalisering står først for. Møder, konferencer og kurser bliver afholdt online, og efterspørgslen af supporterende teknologi og software er eksploderet.

COVID-19 har med andre ord disruptet samfundet og tvunget virksomheder til at gentænke deres forretningsmodel i en mere digital retning. Det samme gælder for offentlige instanser, der også har set lyset i øget digitalisering og fordelene ved en digital infrastruktur.

Det der måske lyser klarest i denne krisetid er, at en stærk digital offentlig sektor er en målestok for, hvor robust et samfund er. En digital infrastruktur er et vigtigt parameter for, hvordan et samfund kan levere offentlige services og økonomisk udvikling til sine borgere.

Med en placering som nummer et på FN's rangliste i 2018 til 2020 over det land med den mest digitaliserede offentlige sektor i verden, og en førerposition i udviklingen af offentlige digitale services i EU, har Danmark mere eller mindre kunne opretholde samme serviceniveau som før Corona pandemiens indtog.

 

Digitale løsninger skaber værdi

Nye digitale løsninger og forretningsmodeller har vist sig at være ekstra værdifulde i denne krisetid, hvor lande verden over har lukket ned. Selvom der er tale om en unik situation, er der sandsynligvis flere virksomheder og myndigheder, der har fået øjnene op for fordelene ved digitalisering – særligt når det kommer til digital distribution.

I mange lande har corona-krisen været et wake-up-call. Postvæsnet er brudt sammen flere steder og borgere har ikke kunne komme i kontakt med det offentlige, fordi det i mange lande kræver, at du møder fysisk op. Takket være den høje digitaliseringsgrad i Danmark har danske borgere stort set ikke kunne mærke forskel under Coronapandemien, da al kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige primært foregår online via sikre kommunikationskanaler.

 

Digital infrastruktur stiller lande bedre

I takt med at COVID-19 i 2020 har spredt sig over hele verden, er det blevet mere tydeligt, at digitaliseringen vil spille en væsentlig rolle i mange lande fremover, som et led i at opretholde borgerkommunikationen i en krisetid.

De lande, der har en digital post-infrastruktur på plads, er langt bedre stillet end andre, når det kommer til borgerkommunikation, som er med til at sikre en fælles forståelse og vigtige informationer når ud. Vores skandinaviske model baseret på menneskerettigheder, datasikkerhed og høj forretningsmoral giver os en ret unik position, som er et godt udgangspunkt for at udbrede det, vi kan, rundt om i verden.

 

Fra mulighed til nødvendighed

Pandemien har også fremskyndet digitaliseringen af ​​samfundet på andre områder. Værktøjer, der tidligere kun var en mulighed, er nu blevet en nødvendighed. For eksempel viser digital undervisning sin værdi som undervisningsform nu, hvor skoleelever i tusindvis er sendt hjem, men stadig skal modtage undervisning. Digitale underskrifter og interaktionsværktøjer som f.eks. Zoom, Microsoft Teams, Google Hangouts og Skype bruges som aldrig før, og værdien af ​​at have systemer og mekanismer på plads til at arbejde hjemmefra har aldrig været højere.

De fleste af konsekvenserne af cornakrisen er stadig ukendte, men det faktum, at digitalisering og ny teknologi viser sig at være en væsentlig del af løsningen i en krise, er allerede ganske klar. Det hjælper med at øge forståelsen af, hvor vigtigt disse værktøjer er, og hvordan de kan bruges inden for de fleste forretningsområder.

e-Boks tilbyder virksomheder, myndigheder og private en effektiv, sikker og brugervenlig platform, der blandt andet kan bruges til at sende og indhente underskrifter på dokumenter samt til digital dialog – selv under en pandemi.

Læs mere og bliv klogere på e-Boks' løsninger her

Har du brug for at sende digital post?

Lad os fortælle dig om e-Boks platform

Kontakt os

  • Vi tilbyder virksomheder en moderne digital platform, der bygger på åbne standarder, API'er og open source teknologier.

  • Vi kan hjælpe med at styrke kommunikationen og interaktionen mellem virksomheder, organisationer, borgere, kunder og samfund.

  • Vi er stolte over, at vi i mere end 20 år har hjulpet virksomheder i Danmark og i andre lande med at digitalisere deres kundekommunikation.

Se flere nyheder