e-Boks Betaling

 

Få betalt de udsendte regninger til tiden

Manglende betaling er et velkendt problem for det fleste virksomheder og offentlige myndigheder, og der bruges mange ressourcer på at udstede og indkræve regninger hver eneste dag. Faktisk bliver op mod en tredjedel af virksomhedernes udsendte regninger ikke betalt til tiden.

e-Boks’ betalingsløsning gør det muligt for kunderne at modtage og betale regninger direkte i e-Boks. Det er både nemt og hurtigt for modtagerne – og gavner samtidig afsenderne.

e-Boks Betaling er lige så sikker som de danske bankers netbanker, og e-Boks behandler fakturaerne i samarbejde med eksisterende betalingsudbydere (PSP). Kunderne får en sikker distributionskanal i et velkendt univers, som de har tillid og tiltro til, og deres persondata er sikret.

For at lette betalingssituationen kan kunden tilmelde sig automatisk betaling af fremtidige og tilbagevendende fakturaer i e-Boks. Når kunden tilmelder sig den automatiske betaling af tilbagevendende fakturaer, nedbringes risikoen for ikke-betalte eller for sent indbetalte fakturaer, og på samme tid øges sikkerheden for betalingen.

 

Påmindelser hjælper kunden til at betale

e-Boks’ undersøgelser blandt slutbrugerne viser, at de i høj grad efterspørger, at det skal være let at modtage og betale regninger. 74 procent af brugerne har sagt, at de finder det attraktivt eller meget attraktivt at kunne betale deres regninger direkte i e-Boks. Hele 82 procent mener, at det vil hjælpe dem med at betale deres regninger til tiden, hvis de modtager notifikationer om regninger og betalingsfrister enten via e-mail eller SMS.

Med e-Boks Betaling kan du hjælpe kunderne ved at sende påmindelser, når betalingsdatoen nærmer sig. Gevinsten for kunden er, at de får lettere ved at få betalt regningen til tiden og undgår dermed at modtage en rykker.

 

Sådan er betalingsprocessen

Afsendervirksomheden starter betalingsprocessen ved at klargøre fakturaen med alle nødvendige debitoroplysninger (navn, beløbsstørrelse, rettidig betalingsdato, mv.), så modtager kan foretage den nødvendige betaling, samt eventuelt tilmelde sig den automatiske betaling af tilbagevendende fakturaer.

Det er afsender, som beslutter hvilke betalingsformer, der præsenteres for modtagerne i e-Boks.

 

Fordele for virksomheden:

  • Betalingspåmindelser øger sandsynligheden for, at pengene lander rettidigt hos virksomheden
  • Flere besparelser og et bedre likviditetsflow
  • Kunderne betaler i et velkendt og trygt univers og skal ikke skifte platform til fx deres netbank
  • Øget kundetilfredshed - enkelt og nemt for modtageren at betale regningerne direkte i e-Boks
  • Kunderne kan betale når og hvor de vil via e-Boks-appen eller på pc
  • GDPR bliver overholdt – er der følsomme persondata på regningen, er de sikret i e-Boks

 

En virksomhed kan, udover at sende til private kunder, også sende regninger til andre virksomheder gennem e-Boks’ løsning.


Læs mere om e-Boks Betaling i dette produktark eller deltag i Webinar om betaling her