KLP, Norges største selskab inden for livsforsikring, er nået langt med digitaliseringen af deres kundekommunikation. I foråret 2016 blev e-Boks integreret i KLP's egen "Min Side"-løsning, og på den måde har KLP gjort den digitale kommunikation med sine medlemmer langt lettere. På sigt regner KLP med at kunne spare flere millioner om året samt forbedre kundeoplevelsen i dialogen med kunderne.

"Ved at benytte e-Boks som en del af vores egen it-løsning, skærer vi både i omkostningerne til distribution af dokumenter, samtidig med at løsningen trækker kunder til vores webside. Tilsammen giver dette os mulighed for mere effektiv drift og bedre brugeroplevelser for kunderne", fortæller Fred Olav Ødegaard, projektleder i KLP.

En integreret del af KLP's egne systemer
KLP har valgt en integreret portalløsning, hvor e-Boks integreres i KLP's egen "Min Side"-løsning. Her kan medlemmerne gå ind og læse dokumenter fra KLP og samtidig gemme dem trygt og sikkert. Alle de KLP-medlemmer, som også har valgt e-Boks som deres løsning til sikker, digital post fra det offentlige, får nu dokumenterne fra både det offentlige og dokumenter fra KLP på ét og samme sted.

"Vi er hele tiden på jagt efter it-løsninger, som understøtter vores ambition om at skabe en nemmere hverdag for vores medlemmer. At kunne få adgang til alle dokumenter ét sted, og samtidig opbevare dem trygt og sikkert er et godt eksempel på dette", fortsætter Ødegaard.

Vil udvide gradvist
I første omgang har KLP taget e-Boks i brug inden for forretningsområdet tjenestepension, og intentionen er også at benytte e-Boks i KLP's øvrige forretningsområder inden for bank og forsikring. "Vi ser et stort potentiale i at indføre e-Boks' løsning i hele koncernen samt også at benytte de muligheder, som ligger i e-Boks, for tovejs dialog med kunderne, hvor kunden kan svare på henvendelser fra KLP i e-Boks", siger Ødegaard.

Millionbesparelser
KLP distribuerer forskellige dokumenter til sine 700.000 medlemmer flere gange årligt. Omkostningerne pr. brev, som sendes via post, er ca. kr. 10,-, mens prisen for distribution af et digitalt dokument er mellem en og to kroner, så det siger sig selv, at besparelserne er til at få øje på. "Digitalisering af breve er kun første skridt. De største gevinster handler om, at KLP kan arbejde smartere, fordi en række processer effektiviseres. Dette frigør intern kapacitet, som igen kan bruges på KLP's kernevirksomhed", afslutter Ødegaard.

Om KLP

  • Norges største selskab inden for livsforsikring.
  • Leverer pensions-, finans- og forsikringstjenester til kommuner og amter, sundhedsinstitutioner og til virksomheder i den offentlige og private sektor og til deres ansatte.
  • KLP-koncernen har en formue på 589 milliarder kroner.
  • KLP er et andelsselskab, og derfor er KLP's kunder på offentlig tjenestepension også KLP's ejere.
  • 700.000 medlemmer.
  • 950 ansatte.