Med 37.000 ansatte er Dansk Supermarked en af Danmarks største private arbejdsgivere. I 2011 udsendte virksomheden for første gang samtlige lønsedler elektronisk via e-Boks.

- Det gør en kæmpe forskel for os. Førhen blev alle lønsedler udleveret manuelt i butikkerne. Alt det praktiske forbundet hermed slipper vi for nu, siger HR manager Hanne Puggaard.

Ingen uventede hindringer

- Vi har haft et godt samarbejde med PostNord eKommunikation og e-Boks. Der er altid en risiko for, at noget går galt i et så stort projekt som dette, men alt er forløbet smidigt og glat, uden nogen uventede hindringer, fortsætter Hanne Puggaard

Fra manuelt til digitalt

Tidligere foregik administrationen af lønsedler helt og holdent manuelt.

- Vores gamle lønsystem var ikke foreneligt med e-Boks. Derfor har vi først gennemført ændringen nu, hvor hele vores IT platform er blevet udskiftet, siger Hanne Puggaard.

Og med en ny IT platform kom også et nyt lønsystem, som opfylder dagens krav.

- I dag genererer vi bare en pdf-fil, der herefter sendes til PostNord eKommunikation, som så sørger for, at dokumentet ender i e-Boks systemet, fortsætter Hanne Puggaard.

e-Boks giver flere fordele

- For os som virksomhed er der tale om store administrative besparelser, siger Hanne Puggaard, der forklarer, at virksomheden nu slipper for en omfattende manuel håndtering af lønsedler.

Andre fordele er, at man undgår omkostninger til print, porto og forsendelse.

Feriekort og kommunikation via e-Boks

Dansk Supermarked har også i et stykke tid sendt alle feriekort via e-Boks. Al kommunikation vedrørende fri- og feriedage sker i dag udelukkende elektronisk.

- Vores ansatte anmoder om fri- og feriedage via e-Boks og kan se, hvor mange dages ferie de har til gode, siger Hanne Puggaard.

Hun fortæller samtidigt, hvor fantastisk meget enklere administrationen er blevet, nu hvor man er fri for at håndtere feriekort manuelt.

- Selv om vi syntes, det var besværligt med den manuelle håndtering af lønsedler, så var det ingenting i sammenligning med feriekortene, siger hun.