Arbejdsmarkedets Tillægspension – ATP – sender digital post til næsten alle danskere og virksomheder i Danmark. Som noget nyt er de begyndt at bruge NemSMS, hvor det skaber en merværdi for brugeren.

Som den absolut største bruger af offentlig Digital Post og e-Boks – og afsender af over 30 millioner digitale breve om året, er sikker dialog med borgere og virksomheder vigtigt for ATP. Det forklarer Hans Christian Jelstrup, underdirektør i ATP.

"Den største fordel ligger i, at vi ikke skal udsende fysiske breve, som efterhånden hører fortiden til. Responstiden forkortes markant til fordel for både vores modtagere og os. Kanalen lever op til de offentlige krav om sikkerhed og trækker på offentlige registre med kontaktoplysninger, så vi ikke skal vedligeholde mailadresser på alle".

SMS kan forbedre kundeoplevelsen
Det har været en rejse at gøre danskerne fortrolige med e-Boks, blandt andet på grund af kravet om login, forklarer Hans Christian Jelstrup. Her har udbredelsen af apps til e-Boks og NemID haft stor betydning. Derudover gør ATP i stigende grad brug af NemSMS, som er en selvstændig sms-tjeneste, der er beregnet til for eksempel at påminde brugeren om Digital Post eller aftaler med det offentlige:

"Borgere og virksomheder er ved at vænne sig til, at e-Boks og borger.dk er indgangen til det offentlige. Det er dog stadig ikke alle, som ser posten rettidigt. Vi er derfor begyndt at anvende NemSMS, når det er vigtigt, at man reagerer på en besked. Det har en udgift at sende NemSMS, og derfor har vi indtil nu kun brugt SMS, når der er en omkostning for kunderne ved at overskride en frist, og hvor vi samtidig kan give en bedre kundeoplevelse", siger Hans Christian Jelstrup og fortsætter:

"For eksempel ved samlivsregistrering til ATP Livslang Pension har vi med succes brugt NemSMS til at gøre opmærksom på, at den person, du har registreret som din samlever, endnu ikke har bekræftet, at det er korrekt. På den måde kan vedkommende reagere".