27-05-2020

Skilsmisse, børnene flytter hjemmefra, boligkøb. I mange af livets store forhold skal vi have styr på, hvad vi har at gøre godt med. Netop i de vigtige livssituationer har alt for mange danskere ikke styr på deres papirer, og det kan koste familier mange 100.000 kroner ikke at have styr på, hvem der har ret til hvilke penge. Platformsvirksomheden TestaViva har på rekordtid løst den opgave for nu over 60.000 danskere og den lille virksomhed er klar til nordisk indtog med stærke partnere i ryggen.

 

Virksomheden TestaViva gør op med den typiske opfattelse af testamentet. Det handler ikke om at forberede sig bedst på døden, men om at skabe de bedste økonomiske muligheder gennem hele livet. Og kunderne er da også langt yngre, den største kundegruppe er mellem 45 og 60 år.

Var det meningen, at den fraskilte svigersøn du aldrig var helt vild med skulle arve dit halve hus? Og vidste du, at du allerede nu kan sikre dine børn lån til en studenterhybel ved at lave et gavebrev? Det er spørgsmål som disse, der gør at TestaViva ikke blot sparer kunder for 100.000 vis af kroner og årelange bekymringer, men også at store spillere som e-Boks og AL-Bank kan se en stor økonomisk fordel i, at deres kunder og brugere får styr på dette.

 

Nu udvides samarbejdet med e-Boks til hele Norden

e-Boks har netop besluttet at udrulle TestaViva i hele Norden henover sommeren og efteråret. Det sker på deres Plus-platform og kan potentielt nå ud til mange millioner af brugere i Norden. På platformen får borgeren blandt andet adgang til TestaVivas life-guide, som løbende sikrer, at du har styr på de aktuelle juridiske dokumenter.

Med TestaViva giver vi brugerne en mulighed for at få styr på alle de aktuelle juridiske dokumenter, også de svære beslutninger, og ordne det hele digitalt. Norden er nok verdens mest digitale region, og nu hvor vi ruller TestaViva ud, giver vi mange millioner brugere mulighed for at få styr på den personlige jura, vi godt ved vi burde have styr på, men som for mange virker som et uoverskueligt og utilgængeligt projekt, ” siger Erik Abildgaard Knudsen, Product Director i e-Boks.

”Vi ser det som et meget brugervenligt produkt, der ligger i tråd med vores ønske om at sikre alle borgere størst muligt ejerskab over egne dokumenter. Det giver tryghed og forhindrer, at man pludseligt står i uforudsete uheldige situationer, ”siger Erik Abildgaard Knudsen.

Vi ser det som et meget brugervenligt produkt, der ligger i tråd med vores ønske om at sikre alle borgere størst muligt ejerskab over egne dokumenter. Det giver tryghed og forhindrer, at man pludseligt står i uforudsete uheldige situationer.
Erik Abildgaard Knudsen, Product Director i e-Boks

Med udrulningen får TestaViva samtidig slået hul på et langt større kapitalmarked

Ambitionerne for den 3 år gamle human tech-virksomhed TestaViva er store; det nordiske marked skal erobres. Og efter en kolossal vækst på det danske marked inden for de seneste par år, ser den ambition ud til at kunne blive en realitet allerede inden for det næste år.

For TestaViva er grundessensen af deres virksomhed, at opbygge let tilgængelige viden, digitale funktioner og rådgivning på de rigtige tidspunkter i livet. Samarbejdet med e-Boks og AL-bank er helt essentielt, fordi man i relationen til sin bank og til e-Boks allerede er i gang med at tage stilling til vigtige livsbegivenheder, og derfor oplever det som en mere overskuelig kobling at forholde sig til den juridiske side af mønten.

 

AL-Bank ser muligheder i det juridiske krydsfelt

Arbejdernes Landsbank er i dag en af hovedejerne af platformen sammen med KRING, og de ser store fordele i at kombinere det juridiske perspektiv med deres rådgivning i bankerne.

”I koblingen mellem jura og økonomien ligger der en masse potentialer, der endnu ikke er fuldstændigt afsøgt, og vi ser det juridiske element som en stor styrke for vores helhedsrådgivning. Vi forudser, at juradelen om 5-10 år vil fylde meget mere i hele den værdi, vi som bank kan tilbyde kunderne,” siger Simon Sinding Jørgensen, Vicedirektør i AL-Bank.

”Fra et mere samfundsmæssigt perspektiv er vi også interesserede i at indgå samarbejdet, fordi det er tydeligt, at der opstår problemer for mange danskere, der ikke har styr på dokumenterne. Vi mærker for eksempel ofte som bank, når der er ikke er styr på arven. Det fører til voldsomt mange problemer i familien, og det vil vi naturligvis gerne være med til at løse, men hvis det ikke er skrevet ned, er det en svær og langtrukken proces. Det er også en af grundende til, at vi synes TestaViva var spændende at investere i, fordi det tapper ind i en løsning, som næsten hele befolkningen kan have gavn af,” siger Simon Sinding Jørgensen.

 

Corona gør os mere opmærksomme på fremtidssikring

I en tid, hvor de fleste af os er blevet konfronteret med frygten om at miste dem vi holder af, og hvor vi er blevet gjort rystende opmærksomme på, hvor sårbare vores faste rammer er, oplever TestaViva også at flere henvender sig på eget initiativ.

”Vi fokuserer mest af alt på ’viva’, og på hvordan vi kan hjælpe folk med at forholde sig proaktivt til deres dokumenter gennem hele livet. Men det er klart, at flere mærker frygten for at miste sine nære i denne tid, og derfor i højere grad forholder sig til, hvilke situationer der kan opstå hvis livet skulle slutte, også juridisk. Vi håber alligevel, at perioden kan være med til at give endnu flere viden om de positive muligheder, der er ved få styr på dokumenterne, og ikke mindst hvordan det kan hjælpe til en større grad af økonomisk sikkerhed i den verden, vi lige nu oplever som enormt uforudsigeligt,” siger Michael Lauritzen, Founder af TestaViva.

 

Læs mere om TestaViva og e-Boks Plus-platformen.