BKOOL Ligaen vinder Danskernes Idrætspris

Danskernes Idrætspris 2020 går til BKOOL Ligaen, der er et fællesskab inden for e-cykling. Det har bundet cykelmotionister sammen trods et vanskeligt år for fællesskaber.

Dato 3. Januar 2021
vinder-af-sport2020-er-bkool-ligaen
e-Boks
e-Boks

BKOOL ligaen

Er en online e-cykling turnering, hvor der køres cykelløb 4 gange om ugen i vinterhalvåret.

e-cykling vinder danskernes idrætspris

Det har ikke været nemt at dyrke fællesskaber i 2020 på grund af coronarestriktionerne, men de udfordringer har BKOOL Ligaen kunnet cykle uden om, og nu er idrætsinitiativet kåret til landets bedste og vinder derfor Danskernes Idrætspris samt 100.000 kroner.

BKOOL Ligaen er en online e-cykling turnering, hvor der køres cykelløb 4 gange om ugen i vinterhalvåret. Medlemmerne cykler "sammen, hver for sig", idet de fysisk cykler hjemme hos sig selv, men kører i et fælles online univers, hvor de kan se hinandens ryttere/avatars og tale sammen. BKOOL Ligaen har flere end 1.000 deltagere fra hele landet og med flere end 300 ryttere til start i hver af ugens 4 faste løb.

”Dette er den største hæder, vi kunne opnå, og prisen betyder virkelig meget for det frivillige arbejde, vi laver. Den giver masser af motivation til at drive det videre og række ud til endnu flere danskere,” siger Morten Bundgaard Pedersen, der er medstifter af BKOOL Ligaen og bestyrelsesmedlem i eCykle Klub Danmark, som står bag ligaen.

Flere gange har rytterne i BKOOL Ligaen, når restriktionerne har tilladt det, bevæget sig ud af den virtuelle verden og har cyklet sammen på de danske landeveje, og mange venskaber er dannet via ligaen.

Bag prisen står DIF, e-Boks og DR P4, og DIF-formand Niels Nygaard er meget begejstret for e-cykling og initiativer som BKOOL Ligaen.

”Det her er et skoleeksempel på, hvad e-sport kan, når det er bedst. Det foregår virtuelt, men man blander det virtuelle med både de fysiske og taktiske elementer fra den klassiske landevejscykling og dyrker samtidig det sociale fællesskab,” siger Niels Nygaard.

Susanne Wolff, der er kommunikationsdirektør i e-Boks, tilføjer:

”I et felt af rigtig mange inspirerende indstillinger fra alle egne af Danmark var BKOOL Ligaen en fortjent vinder. I et år præget er restriktioner har BKOOL Ligaen på optimal vis udnyttet de digitale muligheder for at aktivere danskerne og skabe sunde og sociale fællesskaber.”

Med prisen følger 100.000 kroner, og Morten Bundgaard ser for sig, at pengene kan bruges til initiativer, som kan gøre medlemsskaren mere mangfoldig.

”Vi må konstatere, at en ret stor del af os medlemmer er midaldrende mænd. Jeg kunne godt tænke mig, at vi nåede ud til flere kvinder og flere unge mennesker, og forhåbentlig kan denne pris og de medfølgende midler hjælpe med at gøre det til virkelighed,” siger Morten Bundgaard Pedersen.

 

Om Danskernes Idrætspris

145 idrætsinitiativer var indstillet til Danskernes Idrætspris. I første omgang udvalgte dommerpaneler tre initiativer fra hver af de otte DR P4-distrikter. Disse 24 initiativer blev efterfølgende skåret ned til først otte og siden tre initiativer via først lokale og herefter en landsdækkende afstemning, inden DIF’s bestyrelse kårede den endelige vinder.

Blandt de sidste tre initiativer var ud over BKOOL Ligaen, Street Under Buen på Frederiksberg og BMI Akademi fra Beder-Malling.

Læs mere om Danskernes Idrætspris her.

Har du brug for at sende digital post?

Lad os fortælle dig om e-Boks platform

Kontakt os

  • Vi tilbyder virksomheder en moderne digital platform, der bygger på åbne standarder, API'er og open source teknologier.

  • Vi kan hjælpe med at styrke kommunikationen og interaktionen mellem virksomheder, organisationer, borgere, kunder og samfund.

  • Vi er stolte over, at vi i mere end 20 år har hjulpet virksomheder i Danmark og i andre lande med at digitalisere deres kundekommunikation.

Se flere nyheder